Над 40 000 са продадените зелени билети за ползване на

...
Над 40 000 са продадените зелени билети за ползване на
Коментари Харесай

Над 40 000 зелени билета продадени днес в София

Над 40 000 са продадените " зелени билети " за прилагане на градския превоз в София.

Данните показа заместник-председателят на непрекъснатата комисия по превоз и туризъм в Столична община Зафир Зарков на брифинг в централата на ГЕРБ .

Зарков напомни, че когато за първи път е бил въведен зеленият билет, общо продадените са били малко над 24 000.

 Мъгла ли са ограниченията на Столична община за чист въздух, питат ПГ5
Мъгла ли са ограниченията на Столична община за чист въздух, питат ПГ5

Проблемите с качеството на въздуха стават все по-видими, твърдят те

На 12 декември ще бъдат показани 20-те нови електробуса в Столичния автотранспорт , които се чака да бъдат пуснати в употреба по линиите №9 и №309.

" Всички старания имат за цел да доведат до по-висока прелест на превоза ", даде да се разбере Зарков и добави, че в края на идната година градът би трябвало да разполага с допустимо най-модерните транспортни средства .

За последните три години са закупени над 300 транспортни средства . Строителството на метрото, възобновяването на голямата роля на подвижността в града имат за цел да стимулират хората да употребяват повече градския превоз, посочи Зарков.

 ГЕРБ-София изрично зад Йорданка Фандъкова
ГЕРБ-София изрично зад Йорданка Фандъкова

Александър Ненков съобщи, че Българска социалистическа партия единствено приказват празно

Той напомни, че през последните няколко години всички сме очевидци на модернизацията на градския превоз в града и това е една от ограниченията, които водят до възстановяване качеството на атмосферния въздух.

Председателят на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет Лорита Радева се похвали, че след въвеждане на зеления билет има резултат от понижаване на замърсяването на въздуха по няколко от станциите .

 В дни с замърсен въздух децата да не вървят на учебно заведение, мислят от МОН
В дни с замърсен въздух децата да не вървят на учебно заведение, мислят от МОН

По-често да се мият учебните заведения, е една от ограниченията при повишени равнища на ФПЧ

По думите ѝ обаче публична информация се чака да има след 24 часа. За първи път в зимния сезон в следствие за разбор на данните въведохме мярката зелен билет -тема, която беше поставяна неведнъж последните дни и по която бяха направени редица мнения, които се разминават с действителната обстановка, изясни Радева.

Тя посочи, че зеленият билет разрешава на всеки жител да употребява всички линии на градския превоз и е с 24-часова дълготрайност .

Мерките за запазване на въздуха са систематичен и непрекъснат надзор по тази причина какво се случва . Ежедневно по предписание на кмета на Столична община се правят инспекции на всички тези рискови места, свързани с битово отопление, изясни Радева.

Според нея доста сериозен е контролът, във връзка с отпадъчни материали, употребявани за отопление. Относно общинските жилища, тя съобщи, че виетнамските общежития са обект на непрекъснати инспекции .

 Евгени Крусев подаде оставка
Евгени Крусев подаде оставка

Той е упрекнат от прокуратурата за ремонта на ул. " Граф Игнатиев "

Зам.-председател на групата общински съветници на ГЕРБ Николай Стойнев добави, че работата по ремонта на " Граф Игнатиев " продължава , без значение, че зам.-кметът Евгени Крусев е подал оставка.

По думите на Стойнев реконструкцията на " Граф Игнатиев " е извънредно огромен план , при реализацията на който се изисква експертиза от необятен кръг специалисти. " Има сериозна отговорност на проектантите. Разбира се, всеки носи своята персонална и професионална отговорност ", добави още Стойнев.

 Фандъкова за Крусев: Всеки носи своята отговорност
Фандъкова за Крусев: Всеки носи своята отговорност

Кметът на София одобри оставката на заместника си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР