Над 35 от най-известните италиански певци, сред които Ерос Рамацоти,

...
Над 35 от най-известните италиански певци, сред които Ерос Рамацоти,
Коментари Харесай

И звездите на италианската песен искат подкрепа от държавата - slava.bg

Над 35 от най-известните италиански артисти, измежду които Ерос Рамацоти, Андреа Бочели, Тициано Феро, Васко Роси, Лаура Паузини, Джана Нанини, Клаудио Бальони, Джованоти и други, разпространиха в обществените мрежи зов към държавното управление на страната за поддръжка на всички работещи в областта на музиката и другите изкуства, „ с цел да не остане никой глас нечут “, както бяха дали обещание ръководещите.

Исканията в отвореното писмо са от името на всички сътрудници, всички експерти от света на спектакъла, „ всички, които като нас обичат музиката, изкуството и вскяка форма на развлечение, позволяваща да се обединим в този по този начин внимателен миг “, споделят в откритото си писмо артистите.

Ето текста на обръщението: „ Всяко нещо с времето си: през днешния ден към момента е времето на тъга за тези, които си отидоха, на грижите за болните и поддръжката – икономическа, морална и организационна, за всички здравни служащи, които са на първа линия в битката с ковид. Това, без подозрение, е приоритет. Утре обаче би трябвало да се надигнем още веднъж и не можем да си позволим да забравим някого, да изоставим стотици хиляди труженици в бранша на културата и изкуството, които през днешния ден без виновност са без всякаква вероятност. Не приказваме единствено за себе си. Говорим за всички музиканти, композитори, диджеи, танцьори, артисти, високоспециализиран механически личен състав, свободни експерти от всяка област на театралните изкуства. Говорим за тези, които свирят вечер в клубовете и за тези, които преподават музика на вашите деца. Не са звезди, само че с работа си изкарват прехраната, с цел да живеят. Хора, които, като всички, имат право да работят. И които, като всички, имат право да бъдат подкрепени когато, без никаква виновност от тяхна страна, рискуват работата и достолепието си “, споделят именитите актьори.

И не престават: „ Четем на всички места за начинания, оферти, способи, които ще разрешат последователното, въпреки и мъчно възобновяване на индустриалните и комерсиалните действия. Но в никакъв случай не става дума какво ще се случи с работещите в областта на културата и изкуствата... Питаме се: по какъв начин ще устоят в изключителното състояние, което се обрисува все по-продължително? Как ще могат да живеят почтено без хоризонт да се върнат един ден към работата си? Какво ще се случи със събитията от това лято и с плануваните за идващите месеци?... “.

Оттам насетне представителите на свободните актьори слагат своите претенции: „ Очакваме и настояваме: за всички работещи в този бранш, за целия интервал на изключителното състояние, да бъдат обезпечени почтено икономическо и обществено обезпечаване. В сходство с това, което към този момент е направено в други страни, да се дефинира бъдещето на идните събития със ценене правата на всички. Нека държавното управление изслуша другите организации в бранша и да предложи на целия бранш реалистична вероятност по кое време хората ще могат да се върнат към работата си, като предложи и съответни финансови запаси, които ще разрешат да се възобновят дейностите им в безвредни за артистите и публиката условия “, приключва писмото на известните италиански артисти. Нещо, в което този път можем без съмнение да кажем, че сме по-напред, тъй като в България съответни ограничения към този момент са решени и конкретизирани след поредност от срещи сред представителите на самостоятелния арт бранш, министъра на културата Боил Банов и обществения министър Деница Сачева.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР