Над 2500 контрабандни текстилни изделия и близо 350 контрабандни парфюма

...
Над 2500 контрабандни текстилни изделия и близо 350 контрабандни парфюма
Коментари Харесай

Спипаха голямо количество контрабандни дрехи и парфюми на Дунав мост

Над 2500 контрабандни текстилни произведения и близо 350 контрабандни парфюма и тоалетни води задържаха митнически и гранични чиновници при инспекция на рейс с турска регистрация на 24.10.2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

При взаимна инспекция на митнически чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ и гранични чиновници РДГП – Русе в региона на Русе и Дунав мост е спрян за инспекция рейс, пътуващ от Турция към Румъния и Западна Европа.

Автобусът е обособен за щателна инспекция, при която е открито, че в него се транспортират над 2500 текстилни произведения и близо 350 парфюма и тоалетни води. Установено е, че те са благосъстоятелност на четирима от пасажерите.



За по-голямата част от облеклата – 2495 броя панталони от кожа и текстил, дънки, рокли, поли, якета и други, с обща стойност близо 52 000 лв., е открито, че са благосъстоятелност на турски жител. Срещу него е формирано разследване по разказа на Групово дело МРР за закононарушение по член 242, ал.1, б.”Д” от Наказателен кодекс, като нарушителят признава виновността си и подписва съглашение с Окръжна прокуратура Русе за 2 години условна присъда с 4 години изпитателен период и 10 000 лв. санкция, утвърдено от Окръжен съд Русе.

В същия рейс митническите и гранични чиновници откриват, че и други трима пасажери придвижват контрабандни артикули в по-малки количества – общо 349 парфюма и тоалетни води от голям брой марки, както и 54 спортни комплекта. По трите случая се формирани актове за административни нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР