Над 1200 полета от и до Пекин бяха анулирани заради

...
Над 1200 полета от и до Пекин бяха анулирани заради
Коментари Харесай

Над 1200 полета от и до Пекин бяха анулирани заради ръста на случаите на заразяване с коронавируса

Над 1200 полета от и до Пекин бяха анулирани поради растежа на новите случаи на заразяване с ковид в китайската столица, оповестиха публични медии, представени от Франс прес и Асошиейтед прес.

Отменени са близо 70 % от полетите от и до двете летища на града. Общият брой на анулираните полети е достигнал 1255 към 9.10 ч. (4.10 ч. българско време).

Вчера управляващите в Пекин подредиха на локалните поданици, общо 21 милиона души, да не пътуват отвън града, в случай че не е неотложно, и затвориха учебните заведения. Няколко китайски града и провинции към този момент слагат под карантина хората, идващи от столицата, осведоми Българска телеграфна агенция.

Днес управляващите оповестиха за 31 нови инфектирани, открити в Пекин през последното денонощие. Повечето от новите случаи са свързани с новото епидемиологично огнище, намерено предходната седмица на пазар за търговия на едро в югозападната част на града, показва АП.

Агенция Франс Прес дефинира установяването на над 100 инфектирани, свързани с пазара, е било потрес за жителите на Пекин, откакто Китай съвсем овладя разпространяването на новия ковид посредством слагане на хора под карантина и тестване. Преди това в китайската столица не бяха регистрирани нови случаи от два месеца и животът в града съвсем се беше нормализирал.

Във връзка с новото огнище са открити 137 инфектирани. Нито един от тях не е умрял, заяви АП
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР