Над 100 от шивачките от италианската фирма, които така и

...
Над 100 от шивачките от италианската фирма, които така и
Коментари Харесай

Над 100 от шивачките от италианската фирма в Дупница вече са на трудовата борса

Над 100 от шивачките от италианската компания, които по този начин и не получиха заплатите си за два месеца, към този момент са на трудовата борса. Очаква се броят им да се усили - в предприятието, което спря работа от 1 януари, работеха 147 души. 

След съдействието на омбудсмана Мая Манолова и от централата на КНСБ всичките 147 работещи в италианската компания бяха съкратени. Една част от тях към този момент си намерили работа, още веднъж като шивачки, само че в други компании в Дупница. Повечето обаче избраха да се записват на борсата, с цел да получават някаква заплащане. 

Същевременно в районното ръководство на Национален осигурителен институт в Кюстендил са постъпили до през днешния ден 155 заявки от някогашни служащи на друга италианска компания, да получат заплатите си за два месеца от 2016 год., сподели началникът на ръководството Пламен Младенов . На тях ще бъде изплатено по Фонда за обезпечени вземания. Някои от подалите заявки имат да получават до 2 хиляди лв., а общата неиздължена сума от италианската компания е към 250 хиляди лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР