Сигурно абитуриентите се питам какво ще е времето през седмицата.

...
Сигурно абитуриентите се питам какво ще е времето през седмицата.
Коментари Харесай

Абитуриентите все пак да си подготвят и дъждобрани

Сигурно зрелостниците се запитвам какво ще е времето през седмицата. Ето прогнозата до края на месеца, която дава Национален институт по метеорология и хидрология.

В началото на интервала облачността ще се задържи забележителна.

В четвъртък в Западна България преваляванията ще продължат, само че ще са на по-малко места и по-слаби, в развой на прекъсване. Температурите ще са по-ниски от климатичните правила.

През нощта против петък и в петък в северните и източните региони от страната ще има превалявания. Вятърът ще остане слаб до сдържан от изток-югоизток. Температурите ще се покачат.

В събота ще има повече слънчеви часове. Сутринта в доста региони вятърът ще стихне и тук-там в низините ще се образува мъгла. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна.

В неделя и понеделник преди обяд ще доминира слънчево време, а в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Затоплянето ще продължи.

През интервала 22-27 май въздушната маса над страната ще остане неустойчива, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и се покачва вероятността за превалявания и гръмотевични стихии на повече места из цялата страна. Температурите ще са близки или по-ниски от нормалните.

През последните дни от месеца ще бъде по-топло, а вероятността за превалявания понижава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР