Началото на новата работна седмица е вече тук, с което

...
Началото на новата работна седмица е вече тук, с което
Коментари Харесай

Ранглисти: Трима млади българи с рекордни класирания; отстъпление за Томова, Андреев и Кузманов

Началото на новата работна седмица е към този момент тук, с което настъпва време за обновяването на международната класация, откакто предишния понеделник позициите в ATP и WTA класациите останаха непроменени, поради обстоятелството че провеждащият се Мастърс шампионат в Мадрид беше в разгара си. Размествания за родните ни представители през днешния ден не липсват, като въпреки и да спад в ранкингите на някои от най-хубавите ни тенисисти, то друго записвах нови персонални върхове във връзка класирането си.

Димитър Кузманов, който през предходната седмица преодоля квалификациите на Чаланджъра в Прага, преди още на старта в главната скица да инкасира проваляне, несъмнено има защо да съжалява през днешния ден, разделяйки се с 26 точки от актива си, които му костват цели 20 места за подреждането. По този метод Мико напуща топ 200 и към този момент заема 211-а позиция в международната класация, само че все пак резервира статута си на втора ракета за родината ни, поради обстоятелството че Адриан Андреев също има спад от пет места, като се подрежда директно зад пловдивчанина в класацията на АТР, бивайки ранкиран под номер 212.

Добрите вести пък несъмнено са свързани с 22-годишния Симон-Антони Иванов, който прибавя към сметката си точките от финала на М15 шампионата в Аламинос, като след мощното си показване в кипърския град се изкачва с цели 78 позиции и към този момент заема рекордното за себе си 626-о място в ранкинга. Варненецът обаче надалеч не е капка в морето в това си начинание, откакто младежът Янаки Милев също прави стъпки напред в класацията и от през днешния ден заема своя нов персонален връх в подреждането на номер 568, приближавайки се последователно към мечтания дебют в топ 500.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова пък няма изключително с какво да се гордее през днешния ден, поради обстоятелството че след ранните си провали в Мадрид и в Реус инкасира спад от три места до 76-ата позиция в международната класация. Въпреки това, то Вики ще има опция напълно скоро да се оправдава, като прибави точки към актива си, откакто влиза в ролята на топ сложена в квалификациите на WTA 1000 шампионата в Рим. Гергана Топалова пък е единствената ни родна представителка на женската тенис сцена, която може да се похвали с рекордно класиране през днешния ден, и след скок от 10 позиции, то младата ни сънародничка към този момент е ранкирана под номер 301, до момента в който трета в класацията на национално равнище остава Изабелла Шиникова, която неотдавна победи с купата на W15 конкуренция в тунизийския град Монастир.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР