Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски и още 11 негови

...
Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски и още 11 негови
Коментари Харесай

Мутафчийски и 11 негови колеги си поставиха трета доза ваксина срещу Covid-19

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски и още 11 негови сътрудници си сложиха в петък трета доза ваксина против ковид. Това става ден откакто Експертният съвещателен съвет по контрол на имунопрофилактиката даде насоки кои групи да бъдат обхванати с бустерната доза. От Министерството на здравеопазването обясниха пред Mediapool в петък, че оттук насетне, след решението на експертния съвет, няма спънка хората, на които се предлага, да си слагат трета доза. Това са имунокомпрометирани пациенти, възрастни над 65 години, хора в домове за възрастни и обществени институции, медицинския личен състав и хора, които не са построили задоволителен имунитет след имунизация.

От Министерство на здравеопазването обясниха, че въпреки към момента да се чака публично позволение от ЕМА за бустерна доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech в идващите дни, у нас, сходно и на други страни в Европейски Съюз, тя към този момент може да се ползва.

За ваксинирането на Мутафчийски и 11 негови сътрудници ВМА заяви в профила си във Facebook.

“С този вирус би трябвало да се води решителна битка. В момента 97% от приетите в болница с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неимунизирани. Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – имунизациите на този стадий са единственият метод да се защитим от подлото заболяване. Доказано е, че избран интервал след имунизацията отбраната понижава. Затова нямах никакви съмнения, както и при “първата игла”, да си слага и “трета””, разгласи Мутафчийски.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР