Наближава крайният срок за подаване на заявления по програма Културно

...
Наближава крайният срок за подаване на заявления по програма Културно
Коментари Харесай

Крайният срок за финансиране на ремонт на ценни сгради в София наближава

Наближава крайният период за подаване на заявки по стратегия " Културно завещание " - 31 октомври, оповестяват от столичното направление " Архитектура и градоустройство " (НАГ).

Програмата има за цел да поддържа опазването на недвижимите културни полезности в София и да насърчи притежателите им за реставрацията и социализацията им.

Програмата ще финансира напълно обследването на постройките, съставянето на механически паспорт и правенето на капиталовите планове, както и издаването на позволение за градеж.

Определената обща сума за финансиране на планове от общинския бюджет за 2019 година е 300 000 лева Програмата не слага ограничавания за финансирането на обособените планове.

Координаторът и проектантите ще съветват и съгласуват стадиите на планиране със притежателите на постройките за реализиране на оптимални резултати.

Програма " Културно завещание " на Столичната община ще поеме и разноските по авторски контрол от проектантите по време на строителството. Повече информация може да се откри в уеб страницата на НАГ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР