Великден е само след няколко дни, а тази година той

...
Великден е само след няколко дни, а тази година той
Коментари Харесай

Събитията за Цветница и Великден, които да посетим през почивните дни

Великден е единствено след няколко дни, а тази година той се съчетава и с майските празници и евентуално към този момент с неспокойствие чакаме дългата отмора, която се задава на хоризонта. Част от нас са възнамерявали пътешестване в страната или зад граница, други ще посрещнат християнския празник, последван и от Гергьовден, в фамилна конюнктура и край трапезата.
 Великден и ястията, които по традиция се употребяват за празника в другите елементи в света
Кой какво яде за Великден по света

Традиционните великденски ястия в девет страни

А с изключение на за ядене и приятни срещи, през почивните дни може да намерим време да посетим и някое от плануваните събития, които ще ни заредят с празнично въодушевление. Някои от тях стартират даже преди поредицата почивни дни, тъй като този уикенд честваме Цветница.

Като Базар на изкуствата за Великден и Цветница, който бе открит на 25 април и ще продължи до 28 април. Можем да го посетим на площад Славейков, където ще открием автори, производители и представители на разнообразни творби на изкуството, бижута, артикули за дома, козметични артикули.

Тематично за празника, предшестващ Възкресение, няма да липсват и цветята, и цветните украшения. А на щандовете ще можем да намерим и фермерски артикули за празничната трапеза.
 Снимка 662768

До 28 април имаме възможност да посетим и празничния великденски базар в НДК, както и този в ЦУМ, който също е до неделя. Петък, събота и неделя ще се организира и Цветен пазар, проведен от Mish Mash Fest, на площад " Гина Кунчева ", наоколо до паметника Левски. Освен да се насладим на хубостта на цветята и великденските творби на участниците от Mish Mash, ще можем да се включим и в разнообразни работилници и лекционен панел.

От 1 до 6 май на огромната поляна в Южния парк ще се организира Международен пролетен фестивал. В него присъединяване ще вземат актьори от Гърция, Армения, Молдова, Италия, Румъния и Украйна. Организаторите са подготвили много забавления, уъркшопи, както и зони за хранене. А децата ще имат своя сцена и ще се забавляват както с осъществявания на връстниците си, по този начин и със занимателни игри като търсене на яйца.
 Снимка 662769

Ако по празниците ще сме в Пловдив, също сигурно няма да скучаем. От 1 до 6 май ще се организира обичайния Великденски базар Капана, който ще събере на едно място създатели и представители на разнообразни занаяти.
 Защо яйцата се свързват с Великден
Какво общо имат яйцата с Великден

Повече, в сравнение с си мислим

От общината пък са приготвили богата културна стратегия, кулминационната точка на която е концертът " Той, тя и акордеонът ", който може да се види за пръв път в България на 6 май от 17 часа на площад " Стефан Стамболов ". Именно там е мястото на провеждане и на разнородни събития в останалите почивни дни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР