Спецслужбите в Европа са предупредили своите правителства, че Москва готви

...
Спецслужбите в Европа са предупредили своите правителства, че Москва готви
Коментари Харесай

Financial Times: Москва готви атаки от терористичен тип на територията на страни от ЕС

Спецслужбите в Европа са предизвестили своите държавни управления, че Москва готви офанзиви от терористичен вид на територията на страни от Европейски Съюз, оповестява Financial Times, като се базира на представители на западно разузнаване.

По техни данни, Москва готви гърмежи, подпалвания и нанасяне на повреди на европейска инфраструктура благодарение на свои сътрудници и доверени лица. При това без да се безпокоят за вероятни жертви измежду цивилното население.

Представители на три страни от ЕКС са декларирали пред медията, че съветските спецслужби и преди са провеждали сходни интервенции в Европа, само че в този момент са подготвени да работят по-съгласувано и нападателно.

" Ние считаме, че рискът от терористични офанзиви, следени от Русия доста е повишен ", съобщи ръководителят на немското контраразузнаване Томас Халденванг.

По думите му, Русия се усеща удобно, провеждайки интервенции на европейска земя с висок капацитет за нанасяне на вреди.

Изявлението идва на фона на ареста в Германия на двама съветски сътрудници, подготвящи офанзиви против немски военни и логистични обекти.

В края на април във Англия двама мъже подпалиха склад с филантропична помощ за Украйна и по данни на прокуратурата те са работили за Москва.

В Швеция се проверяват серия железопътни диверсии, а спецслужбите считат, че зад тях стои Кремъл.

Министърът на превоза на Чехия съобщил на Financial Times, че съветски сътрудници са пробвали да унищожат сигнализацията на железопътната мрежа.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР