Проф. Петър Стоянович беше уволнен наскоро от Българската национална телевизия,

...
Проф. Петър Стоянович беше уволнен наскоро от Българската национална телевизия,
Коментари Харесай

След като го изхърлиха от БНТ: Петър Стоянович цъфна в Би Ти Ви

Проф. Петър Стоянович беше уволнен неотдавна от Българската национална телевизия, само че пък го „ лапнаха ” от Би Ти Ви. Историкът със забележително възприятие за комизъм към този момент работи в частната телевизия. Той получи непрекъсната графа в шоуто „ Тази събота и неделя ”.
 

Ако съди по скока, който проф. Стоянович направи сред двете малките екрани, човек би помислил, че в Би Ти Ви единствено са чакали да се раздели с Българска национална телевизия, с цел да му предложат контракт. Там от много време имат уязвимост към духовития историк, който е някогашен министър на културата. Редовно го канят като коментатор в разнообразни излъчвания, а предишното лято даже го пробваха за водещ на шоуто „ Стани богат ” на мястото на тогавашния титуляр Михаил Билалов, който към този момент се гласеше да напуща. Но професорът до момента не беше работил на хонорар в частната медия. Той имаше графа в Българска национална телевизия, в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов ” през уикенда.

Преди 4 месеца се разчу, че шефът на държавната телевизия Емил Кошлуков уволнява професора, тъй като си разрешавал прекомерно пиперлив език пред камерите. Това възмутило част от членовете на Съвета за електронни медии, които са сложили въпроса пред шефа. Той пък от своя страна решил да се лиши от услугите на Стоянович макар високия рейтинг на рубриката му. Самият професор тогава сподели, че Кошлуков е отсякъл, че рейтингът не го интересува и че на мястото на рубриката му може да има спортно предаване, което също се радва на добър рейтинг.

Станалото – станало, Българска национална телевизия към този момент е минало за професора. Но почитателите му към този момент ще могат да го гледат в Би Ти Ви всяка събота от 10 часа преди обед. „ Проф. Петър Стоянович се причислява към предаването „ Тази събота и неделя ” като непрекъснат седмичен коментатор ”, разгласи във Facebook в петък шефката на настоящите излъчвания в малкия екран Искра Владимирова. Съобщението й беше публикувано и от други членове на екипа на шоуто, тъй че за броени часове новината се разчу, въпреки че пиар отделът на малкия екран не я популяризира публично. Първата тематика в новата графа беше обвързвана с външните министри на България през годините.

 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР