На втори път в рамките на месец на протест излязоха

...
На втори път в рамките на месец на протест излязоха
Коментари Харесай

Димитровград отново на протест срещу мръсния въздух

На повторно в границите на месец на митинг излязоха димитровградчани. Те упорстват да се обясни замърсителят, който предизвиква черния прахуляк, стелещ се над града от време на време. На митинга бе и кметът на общината Иво Димов, който съобщи че поддържа съгражданите си за по- чист въздух.



Според поданици на града и районната екоинспекция най- евентуалният извършител на замърсяванията е Топлоелектрическа централа „ Мариц-3 “, на която към този момент са направени наставления и са наложени наказания. Въпреки това в града се записват замърсявания над нормите. От екоинспекцията обявиха, че ТЕЦ-ът не е причинителят на праха, само че упорстват централата да извърши предписанията и даже заплаши да изиска прекъсване на активността й.

Протестното шествие през днешния ден потегли от противоречивата зала и стигна до Топлоелектрическа централа " Марица-3 ". Там протестиращите се надяваха да се срещнат с управлението на централата, само че това не се случи. Хората обявиха, че отново ще излязат на митинг в случай че обгозяването продължи.

Междувременно, както нощес съобщихме, Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ спря работа за 2 седмици, с цел да се извърши ремонт. Днес юрист- консултът на централата Юлиян Семерджиев изясни, че става въпрос за плануван ремонт, който ще бъде комбиниран с тоди по направено наставление.

Данните от измерванията на въздуха през 14- те дни, в които ТЕЦ-ът няма да работа, ще бъдат показателни за аргументите за замърсяванията.
Свързани вести Топлоелектрическа централа "Марица-3 " спря работа за ремонт  Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “: Изпълняваме предписанията   РИОСВ-Хасково ще желае прекъсване на ТЕЦ-а в Димитровград
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР