На всекиго се е случвало като тръгне на път да

...
На всекиго се е случвало като тръгне на път да
Коментари Харесай

Сеул се погрижи за разсеяните туристи

На всекиго се е случвало като тръгне на път да не помни да постави в багажа някоя значима потребна движимост и да си вгорчи първите дни от престоя на непознатото място до момента в който си я набави. В навечерието на семейството си на зимните олимпийски игри управляващите в Южна Корея взеха ограничения за облекчение на престоя и на разсеяните туристи.

От през днешния ден в туристическия информативен център в столицата Сеул стартира да работи бюро за отдаване на движимости чартърен, оповестява формалният туристически портал на страната visitkorea.or.kr. Така гостите, не запомнили у дома зарядното си устройство да вземем за пример, няма да се постанова да купуват ново, а просто ще могат да наемат едно за времето на престоя.

При това изцяло гратис.

Асортиментът на бюрото включва стативи за фотоапарати, преходници, стативи за селфита, чадъри, рогозки за пикник и какво ли още не. Някои движимости могат да бъдат наети единствено за ден, други - за целия престой. Условието е екскурзиантът да заяви за какъв брой дни взима нужната му движимост и да остави депозит, който ще му бъде върнат най-после. Ако не го направи, парите отиват за щедрост.

В туристическия център има и други услуги - туристите могат гратис да се облекат в национална носия, с цел да се снимат или да се включат в курсове по локални занаяти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР