На търг е обявено 103-годишно писмо, което разкрива таен заговор

...
На търг е обявено 103-годишно писмо, което разкрива таен заговор
Коментари Харесай

Чичото на кралица Елизабет Втора уредил аферата на баща ѝ с омъжена жена

На търг е оповестено 103-годишно писмо, което разкрива скришен скрит план сред чичото и татко на Елизабет Втора. Разбира се, това се случва години преди той да се срещне с майката на актуалната кралица.

Едуард, принцът на Уелс (който по-късно става крал Едуард VIII, преди да абдикира от трона и да се ожени за Уолис Симпсън), през 1919-та го изпраща до Фреда Дъдли Уорд, своята омъжена държанка. В него споделя по какъв начин е съумял да убеди лорд Лафборо да играе голф, с цел да може по-малкият му брат Алберт (бъдещият крал Джордж VI) да остане самичък с австралийската брачна половинка на Лафборо Шийла.

„ След чай съумях да примамя Лафи (лорд Лафборо) под претекст, че желая да поиграя още голф, с цел да дам на Шейли късмет да остане уединено с Бърти (принц Албърт). Те споделиха, че са изтощени, и ги оставихме.

Скъпа, представяш ли си моя смут, когато пристигнахме на игрището и открихме, че то е затворено в неделя! “

 кралица елизабет крал джордж Getty

„ Е, взех решение да запазя хладнокръвие и вместо това изведох Лафи на разходка. “

Според специалисти това е естествена демонстрация на роднинска взаимност, въпреки и сред кралски особи. И въпреки всичко, в този героизъм има нещо подло и извънредно, изключително когато всичко това е разказано в писмо с толкоз персонални детайлности. Напомняме, че братята имат мощна връзка по това време, само че, за жалост, след абдикацията тя постепенно стартира да се разпада. Но дано стартираме изначало.
 image2_16x9.png Възлите на ориста са в Телец и Скорпион: какви промени и изненади чакат всяка зодия На фокус
Албърт и Шийла се срещат на публично събитие в Лондон през 1918-та. Тя е най-хубава другарка на любовницата на Едуард, Дъдли Уорд. Така двете двойки образуват „ превъзходната четворка “, подготвена за занимания и взимане на импулсивни решения.

Краят на приключението им настава, когато татко им, крал Джордж V, научава всичко през 1920-та. На рождения си ден Албърт получава предложение от монарха да стане херцог на Йорк, в случай че приключи аферата си. Речено-сторено. И въпреки всичко двамата влюбени вземат решение да останат другари и не престават да поддържат връзка през годините и да си разменят писма.
 30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията  30 кралски абсурда, които раздрусаха монархията
И по този начин, по-късно Албърт среща Елизабет Анджела Маргърит Боулз-Лайън, майката на кралица Елизабет, за която се дами през 1923-та.

Междувременно Шийла се развежда с лорд Лафборо. Има още два брака със сър Джон Милбанк и принц Димитрий Александрович от Русия. Умира през 1969-та. През 2014-та е оповестена нейна биографична книга със заглавие „ Шийла: австралийската хубавица, която омагьоса английското общество “.

Едуард се възкачва на престола през 1936-та след гибелта на крал Джордж V. Абдикира същата година, с цел да се ожени за Симпсън, чийто бракоразвод с предходния ѝ брачен партньор я прави несъответствуващ избор за брачна половинка на британския крал.

Историята на Уолис си заслужава да се знае. А в случай че ви е позната, да си я припомните още един път. Все отново не всеки ден и не на всяка жена се случва кралят да абдикира, с цел да изживее любовната си приказка с нея, даже и хулен от обществото, медиите, църквата и кралския двор.


 Уолис Симпсън - дамата, която прекатурва света през XX век  Уолис Симпсън - дамата, която прекатурва света през XX век  Уолис Симпсън - дамата, която прекатурва света през XX век  Уолис Симпсън - дамата, която прекатурва света през XX век
Години по-късно Едуард споделя в изявление:

„ За мен беше невероятно да нося на плещите си тази отговорност и да извършвам отговорностите си като крал без поддръжката на дамата, която обичам. “

Така по-малкият му брат става крал Джордж VI, проправяйки път на щерка си Елизабет да стане най-дълго ръководещият монарх в английската история.

Напомняме, че 95-годишната кралица Елизабет ще означи 70-годишнината от възкачването на трона на 6 февруари тази година.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР