На снимката: Явор БожанковХората няма да си загубят спестяванията, България

...
На снимката: Явор БожанковХората няма да си загубят спестяванията, България
Коментари Харесай

Явор Божанков: България няма да загуби суверенитета си, приемайки еврото

На фотографията: Явор Божанков„ Хората няма да си изгубят спестяванията, България няма да загуби суверенитета си, нищо няма да нарастне, а в противен случай – кредитният рейтинг на страната ще се увеличи, евентуално лихвите ще се намалят малко. Ефектът върху стопанската система ще бъде добър. Но фактът, че огромна част от нашите жители не са осведомени, дава поле за агитация, подправени вести и страхове, които се експлоатират политически “.
Това сподели в изявление за ДЕБАТИ.БГ самостоятелният депутат Явор Божанков. Думите му пристигнаха в отговор на въпрос за приемането на еврото в България.
„ Партии като „ Възраждане “ паразитират върху тази тематика и върху страха на хората. Единственото, което ние може да създадем от другата страна, е да обясняваме и да приказваме умерено, тъй като България е приела еврото и е част от Шенген. Въпросът е механически – в кой миг се подвига митническия надзор и в кой миг влиза единната валута. Аз позволявам, че е допустимо с изключение на нашите вътрешни политически тематики, да има интервенция извън. Въпросът е и геополитически. Когато България направи тези две стъпки, тя става необратимо част от западния свят и европейското семейство. Но има хора и сили, които няма да са доста щастливи “, сподели още той.
И удостовери – има поради точно Русия.

За значимите решения пред българския парламент и по въпроса за какво се бави законодателството по Плана за възобновяване и резистентност – четете целия диалог с Явор Божанков на следващия ден на ДЕБАТИ.БГ…
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР