Не виждам как може да бъде отворено отново т.нар. Френско

...
Не виждам как може да бъде отворено отново т.нар. Френско
Коментари Харесай

Весела Чернева: Не виждам как може да бъде отворено отново т.нар. Френско предложение към РС Македония

„ Не виждам по какъв начин може да бъде отворено още веднъж така наречен Френско предложение към районен съд Македония. Смятам за трагична загуба на време на жителите на Северна Македония отлагането на констутиционните промени. Те би трябвало да имат шанса да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз ". Това съобщи нощес Весела Чернева - зам.-директор на Европейския съвет по външна политика, в предаването „ Денят онлайн " по NOVANEWS.

Жалко е това, че не се стига до смяна в Конституцията на Северна Македония, където би трябвало да бъдат упоменати и българите. Преговорите към този момент можеха да са почнали, счита тя.

Относно настояването от РСМ България да направи още отстъпки в тяхна изгода, Чернева изясни: „ Не виждам кое българско държавно управление би тръгнало да предоговаря Френското предложение. Преговорите, които водихме, бяха на огромна вътрешнополитическа цена ". Припомняме, по това време тя беше консултант на някогашния министър председател Кирил Петков.

Тя вижда три разновидността за евроатлантическото бъдеще на нашата югозападна съседка. „ Ако РСМ върне процеса обратно, тя ще се озове години обратно. Вторият вид е да стартира договаряния като одобри предлагането. Третият вид е да обърне дефинитивно тил на европейската вероятност на районен съд Македония, изясни специалистът. Според нея, би трябвало да се употребява постигнатото и да се надгражда.

Относно разногласията на Северна Македония с Гърция, тя изясни, че там като че реториката беше понамалена.

За евроизборите тя сподели, че всяка страна е значима. Според Чернева неналичието на Мария Габриел от евролистите е огромна мистерия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР