Какво ще направят кандидатите за евродепутати за пълноправното членство на

...
Какво ще направят кандидатите за евродепутати за пълноправното членство на
Коментари Харесай

Николай Рашков: Една от основните теми за нас е приемането ни изцяло в Шенгенското пространство

Какво ще създадат претендентите за евродепутати за пълноправното участие на България в Шенген? Какви са вредите за българския бизнес от опашките по сухопътните граници? Доколко са развити автомагистралите у нас на фона на пътната инфраструктура в останалата част от Европа? На тези въпроси дава отговор в студиото на „ Здравей, България " претендентът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Николай Рашков.

Факт е, че изоставаме във връзка с пътната инфраструктура. Изграждането на пътна инфраструктура и съгласуваност сред обитаемоте места би трябвало да е приоритет на национално равнище. Една от главните тематики за нас е приемането ни напълно в Шенгенското пространство. Сухопътният Шенген е извънредно значим за нас като транспортен бизнес и за нас като жители. Загубите за стопанската система възлизат над 1 милиард лв.. Българската страна към този момент дава отговор на всички условия за пълноправното участие. Липсва експертиза на тематика „ Транспорт и логистика " в институциите в Европейски Съюз. Аз мога да сложа тази експертиза на масата. Оттам нататък имаме потребност от здрава политическа воля, която да отстоява нашия интерес и дружно да се преборим за нашето право, съобщи Рашков.

Ако Австрия каже „ да " и има воля да влезем до края на годината в сухопътния Шенген, аз и моите сътрудници бихме били повече от щастливи. Ние сме дали отговор на всички условия. Оттук нататък тематиката е политизирана и се употребява както им изнася, разяснява Рашков.

Попитан дали политическата обстановка у нас е „ спирачка " за Шенген, той разяснява, че да. България има своя европейски път и транспортният отрасъл би трябвало да има свои представители в Европа, с цел да се развива вярно, сподели Рашков.

Той разяснява и „ Дунав мост ". Има наставления за ремонтни действия от много време. Специфично е, че има доста огромен проблем със затварянето и обезпечаването на различни направления. Правят се решения на място по кое време и по какъв начин да се затвори пункта. Затова толкоз дълго време има дупки и неизправности на пътя, разяснява Рашков.

Има сериозна опасност пред транспортния отрасъл да продължи да съществува в България. Много значима тематика за водачите е, че има стъпки, които преглеждат техния наличен приход и това, че той няма да е подобен какъвто е от идната година. Българските и румънските водачи към днешна дата са с максимален наличен приход, който се дължи и на икономическата конюнктура в България сега. Ние нямаме експертиза, която да отбрани техните права. Случва се смяна на фискалното законодателство в Европа, която ще тече на няколко стадия, която има за цел да вземе в допълнение от техните бюджети, сподели Рашков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР