Колата я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се

...
Колата я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се
Коментари Харесай

Асен Василев: „Колата” я карахме ние, а не ГЕРБ

„ Колата " я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се е движела погрешно, само че го правеше към Европа. Това сподели нощес съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев в предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

По думите му взаимно ръководство с партията на Бойко Борисов е било ежедневна борба. „ Не сме " изпрали " Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От тях самите знам, че проектите им са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател ", сподели съпредседателят на ПП-ДБ.

Той разяснява решенията на служебния кабинет.

„ Много бързо започнаха да ни връщат модела на постната пица. Първо започнаха да прокарват частна детска болница и да споделят „ Няма да се случи държавната ". Вдигнаха се хората, стопираха този развой - към този момент. След това пробваха с пенсиите. Другото, което стартират сега да приготвят, е, че щяло да има нарастване на цената на тока. Имаше решение на кабинета „ Денков ", което осигуряваше 780 милиона да влязат във Фонд „ Сигурност на електроенергийната система " като част от поемането на задълженията на „ Топлофикация ". Едно от първите неща, които служебният кабинет напряко, е да анулира това решение и в този момент да каже „ Парите ги няма ", уточни Василев.

Според него няма честен проблем в злополуката с кола на НСО, при която почина един човек. В автомобила се возеше съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „ НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият случай, за жалост евентуално няма да е последният. Катастрофите не сортират партийни цветове, такива неща се случват ", разяснява Василев.

Той изясни какво ще се случи на изключителното съвещание на Народното събрание във вторник, което предизвикаха от ПП-ДБ. „ Ще вземем решение, което да задължи държавното управление да усили пенсиите с тъкмо толкоз, колкото написа в бюджета - с 11%. В бюджета има 100 милиона, планувани за 11% нарастване. Видяхме опит нарастването да бъде 10%, а тези 100 милиона не се споделя къде ще отидат ", разяснява някогашният финансов министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР