Община Банско зае второто място в рейтинга на активната прозрачност

...
Община Банско зае второто място в рейтинга на активната прозрачност
Коментари Харесай

Община Банско отново в челната класация по прозрачност сред всички институции в страната

Община Банско зае второто място в рейтинга на дейната бистрота в България за 2024 година. Ежегодно оценяването се прави от фондация „ Програма достъп до информация “ в нейното непрекъснато наблюдаване на законодателството и практиките, свързани с достъпа до информация в България и интензивно издание на информация в интернет. Нивото на бистрота през 2024 година бе оценено с точки по друг брой знаци, като за общините те са 116.

В прегледа и оценката са включени интернет страниците на 560 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и локално равнище, публичноправни субекти и самостоятелни органи на власт. Целта на изследването е да се оцени по какъв начин органите на власт извършват отговорностите си по Закона за достъп до социална информация за интензивно издание на информация в интернет, и по какъв начин дават отговор на заявки за достъп по електронен път.

Това самопризнание е доказателство за напъните и уговорката на Община Банско към прозрачността и отвореното ръководство. Продължавайки да обезпечава елементарен и бърз достъп до социална информация, интензивно да разгласява информация в интернет страницата си, спазвайки високите условия на законовите и подзаконовите нормативни актове на Република България.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР