На няколко стотин метра от централата на BMW в Мюнхен

...
На няколко стотин метра от централата на BMW в Мюнхен
Коментари Харесай

Електрическият i7 е баварският шедьовър на тема луксозна мобилност

На няколко стотин метра от централата на BMW в Мюнхен се намира и Олимпийският комплект, където през вчерашния ден (19 април) се състоя премиерата на новия пример за първокласна подвижност. На специфичното събитие участваха четири български медии, една от които беше и нашата. Разказваме ви от първо лице за усещанията ни от новата Серия 7, главният акцент при която несъмнено е електрическата лимузина i7.

Седмото потомство на Серия 7 дебютира 45 години след появяването на оригинала. На сцената го показа Петер Нота, вторият човек в компанията. След него до лимузината застана е индивидът, който от години твърдото ядро почитатели „ хранят” за неговите решения. Говоря за Дамагой Дудец, основният дизайнер, направил и този автомобил.

Да, същото ядро почитатели ще продължат да сеят крайни изводи по адрес на Серия 7, само че дано не избързваме. Уверявам ви, че онлайн i7 (и стандартния му събрат) наподобяват доста по-добре от първото усещане, което ще придобиете от фотосите.
 STOP&GO: През пролетта на 2023 година на европейския пазар ще дебютира плъг-ин хибридът М760e с 571 к.с.
Отново имаме голямата решетка, като при електрическия модел тя свети на мрачно, само че същинският проблем начело са по-скоро множеството елементи, а не толкоз огромната решетка. Но ви убеждавам, че този автомобил наподобява впечатляващо. Общото усещане е за нещо колосално (и като размери, и като разкош, и като технологии), а профилът е изумителен. Не очаквайте определението „ красив”, само че предходните три епитети са най-точните, които мога да опиша този автомобил. Няма да има човек, който да не бъде изумен, когато види тази машина онлайн.
 STOP&GO: Дългата предна част и този разхитителен контур се простират на 5391 мм дължина, междуосието е цели 3215 мм.
Дългата предна част и този разхитителен контур се простират на 5391 мм дължина. Междуосието е цели 3215 мм, което значи едно: голямо вътрешно пространство. Моделът ще се предлага единствено в тази дълга база. По-важното е, че платформата на „ седмицата” е напълно нова, като на нея ще се създават по едно и също време i7 и моделите к стандартно задвижване.
 STOP&GO: Сумарната мощ на системата е 544 к.с. и 745 Нм въртящ миг. BMW споделя, че i7 xDrive60 ще предложи на клиентите пробег до 625 км.
Така стигаме до технологията, скрита под лъскавите панели, направени от стомана, алуминий и композитни пластмасови материали. Започвам с i7, тъй като в Европа моделът ще дебютира първо в напълно електрически вид. Неговото задвижване обезпечава батерия с чист потенциал от 101,7 kWh, която е друга от батерията в iX. Различават се освен по потенциал, само че и по доставчика. BMW употребява два доставчика на акумулатори. Тъй като тук е трябвало доста тънка батерия (става въпрос за 110 мм дебелина), баварците са прибегнали до втория си снабдител (не разкриха името му), а не до батерията от iX. Теглото на батерията е 700 кг, а общата маса на автомобила 2680 кг.
 STOP&GO: BMW Theatre Screen предлага последните продукции на Amazon Prime с 8К качество, като на 31,3-иновият екран може да се гледа картина в три размера.
Предният електромотор е с мощ 258 к.с., а задният с 313 к.с. Сумарната мощ на системата е 544 к.с. и 745 Нм въртящ миг. BMW споделя, че i7 xDrive60 ще предложи на клиентите пробег до 625 км. Стандартно моделът идва с 11 kW зарядно, в следствие ще се появи и 22 kW. Автомобилът поддържа зареждане с до 195 kW мощ, като на такава станция батерията се зарежда от 10 до 80% за 34 минути, а за 10 минути може да се зареди задоволително ток за изминаване до 170 км.

Всичко за новата Серия 7 на BMW четете в специфичния материал от предпремиерата на модела на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР