На малцина им идва на ум, че е редно да

...
На малцина им идва на ум, че е редно да
Коментари Харесай

Правите тези 8 грешки, докато сте вкъщи, а те ви убиват!

На малко на брой им идва на разум, че е редно да дезинфекцират отдалеченото на тв приемника

Всеки от нас се пробва да пази чисто, тъй че да не се срами, в случай че изведнъж дойдат посетители. Има 8 неточности, които обаче постоянно позволяваме, а те са същински палач на положителното здраве. Важно е да ги знаем и да ги променим, в случай че не желаеме да си докараме страшни главоболия. Ето кои са те:

Рядка промяна на гъбите за миене на чиниi

Сигурни сме, че всекидневно във всяка кухня има по няколко чинии и чаши за измиване. Естествено, с цел да се справите с тях ви би трябвало гъбка и повечко топла вода. Е, хубаво е обаче да сменяте тази гъба един път месечно. Тя е на-мръсното нещо в дма ви и върху нея живеят стотици микроби. Те могат да причинят чревна зараза.

Не миете отдалеченото

На малко на брой им идва на разум, че е редно да дезинфекцират отдалеченото на тв приемника. Това би трябвало обаче да се прави безусловно, тъй като върху него се натрупват голям брой микроби и бактерии. Това нормално е един от най-мръсните детайли в къщата, дружно с мобилния ви телефон, върху който има повече микроби, в сравнение с ръба на тоалетната паница. Предпазете себе си и околните си от инфекциозни болести, като да вземем за пример поставите отдалеченото в пликче или всяка седмица го минавате със салфетки за стерилизация.

Не миете кафеварката всеки ден

В доста къщи има машини за кафе, само че доста малко хора поставят нужните грижи за тпх. Ако не се измие каничката, в която е приготвена напитката, то вие рискувате здравето си. Върху стените й се образува мухъл, която скапва усета на кафето. Мийте целият апарат или най-малко каничката, след всяка приложимост!

Прекалено доста омекотител по време на пране

Всеки обича облеклата му да са меки и приятни за пане. Понякога обаче някои домакини прекаляват с препаратите и вследствие на това се появяват мазни петна върху облеклата. Силните аромати също така, могат да причинят алергии и раздразнение на някои лигавици. Добре е да изливате тъкмо толкоз, колкото е упоменато на етикета.

Измивате месото

Според учени, това е безусловно излишно, дори противоположното. При миенето под струята, може разнообразни пръски с бактерии да попаднат под дърво и камък и след това по един или различен метод да бъдат погълнати. Няма потребност да миете месото. Просто го консумирайте допустимо най-бързо, откакто сте го купили. Не забравяйте да източите първия бульон/

Държите кухненските си кърпи с години

Те може в действителност да наподобяват доста добре и да се грижите за тях деликатно, само че това не значи, че би трябвало да ги употребявате, до момента в който не се скъсат. След няколко месеца, каквото и да вършиме, те просто не могат в действителност да бъдат добре изчистени и са същинска бомба с бактерии. Добре е да купувате нови кърпи на всеки 3 месеца.

Загрявате храната в пластмасови съдове

От една страна това е доста комфортно, изключително като бързото. Някои пластмаси обаче изпускат рискови субстанции за здравето ви. Те се натрупват в организма и могат да доведат до най-различни болести. Гледайте постоянно да имате на разположение естествена паница, в която да можете да пресипете храната си, с цел да я стоплите в микровълновата.

Изрязвате мухлясалото от хляба

Да, в действителност не е редно хлябът да бъде изхвърлян. Когато върху него обаче има плесен, множеството от нас пробват просто да го изрежат. Това обаче не е вярно. В същина даже и единствено част от хляба да има зелени петна, то вярвайте ни, мухълът към този момент се е разпрострял на всички места по продукта. Най-добре е да го изхвърлите и да не го консумирате, тъй като това в действителност не е потребно за здравето ви, тъй като микотоксините на мухъла могат да причинят алергии или някои онкологични болести./jenata.blitz.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР