На Луната вероятно има миниатюрни парченца от останки на динозаври.

...
На Луната вероятно има миниатюрни парченца от останки на динозаври.
Коментари Харесай

На Луната вероятно има останки от динозаври

На Луната евентуално има дребни късчета от остатъци на динозаври. Точно по този начин – изпреварили са ни. 65 млн. години преди да създадем „ една дребна стъпка за индивида, един огромен скок за човечеството ".

Как тъкмо са се озовали там (и евентуално даже оттатък Луната)? Чрез изхвърлените остатъци от метеорита, който ги е умъртвил.

Когато планети като нашата биват ударени от галактически обекти, те нормално оставят великански кратер като този по-долу.

Ако въпросният галактически обект е задоволително огромен, останките, изхвърлени при конфликта, могат да реализират толкоз висока скорост (11,2 км/с), че да изоставен нашата атмосфера. Много от тях още веднъж ще паднат върху планетата, само че други късчета ще се измъкнат от въздействието ѝ и ще се насочат на странствуване през Слънчевата система (и евентуално по пътя си ще се сблъскат с други планети).

Съществуват голям брой доказателства за това – минимум 289 астероида са пропътували до Земята от Марс точно по този метод. Смята се, че доста от спътниците в Слънчевата система са основани от великански конфликти (включително нашата Луна). Дори е допустимо микроорганизми да преживеят пътешествието от Земята до други планети и противоположното.

Но да се върнем към динозаврите. Както Питър Бранън изяснява в своята книга The Ends of the World, метеорът, който е блъснал Земята, е пътувал с необикновено висока скорост – тя е била толкоз огромна, че „ до момента в който метеоритът се е сблъсквал с повърхността, в небето над него – там, където е трябвало да има въздух, скалата е пробила дупка от галактически вакуум в атмосферата. Докато се е затваряла, големи количества от земни остатъци са били изхвърлени в орбитата и оттатък нея – и всичко това се случва в границите на секунда-две след конфликта. “

Заедно със земните остатъци са били изхвърлени и кости от динозаври. Останки от тях са заровени на Луната, а евентуално даже и на Марс.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР