На бюджетна комисия в парламента победи не толкова популизмът, колкото

...
На бюджетна комисия в парламента победи не толкова популизмът, колкото
Коментари Харесай

Благовест Кирилов: На бюджетна комисия победи популизмът и шизофренното поведение на новата коалиция ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН

На бюджетна комисия в Народното събрание победи не толкоз популизмът, колкото шизофренното държание, тъй като няма по какъв начин ГЕРБ да споделят, че няма пари в бюджета, а въпреки това да подвигат разноските.

От една страна споделят, че ще поддържат бюджета, а блокираха съвещанията на Народното събрание до момента. Доста странни гласувания се получиха дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Възраждане ” и “Има подобен народ. ” Това разяснява националният представител от “БСП за България ” Благовест Кирилов в предаването “Денят On Air ” по Bulgaria On Air. 

“Наблюдаваме едни предизборни обещания, а някой ще би трябвало да извършва този бюджет. Накрая ще плащаме всички ние ”, уточни той.

Според Кирилов, в случай че бюджетът бъде гласуван до края на седмицата, пенсионерите ще получат своето нарастване на пенсиите в края на юли или най-късно при започване на август. “Тези средства са им извънредно нужните, тъй като те най-вече усещат резултата на инфлацията ”, сподели той.

По отношение на призната 0% ставка на Данък добавена стойност за хляба Благовест Кирилов увери, че има ясна формулировка кое се дефинира като хлебно произведение и кое влиза в обсега на мярката, тъй че не би трябвало да има поле за спекулации с нея.

“Компенсациите за бизнеса все още са без смяна и са това, което беше препоръчано от Министерството на финансите. Но дано да изчакаме какво ще се случи в зала, тъй като там се гласоподава и може да има изненади ”, разяснява още той гласувания в бюджет в отрасловата парламентарна комисия.

“БСП постоянно би трябвало да е подготвена за избори. Тя е партията с най-дългогодишен опит в българската политика и няма по какъв начин да не е подготвена за избори ”, сподели в умозаключение Благовест Кирилов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР