На 8 септември в специалния район Лиуджъ в гр. Лиупаншуей

...
На 8 септември в специалния район Лиуджъ в гр. Лиупаншуей
Коментари Харесай

В Лиупаншуей откриха китайско-българска зона за отглеждането на рози и производството на розово масло

На 8 септември в специфичния регион Лиуджъ в гр. Лиупаншуей със специфична гала стартира построяването на китайско-българската индустриална база за развъждането на рози и производството на розово масло. В плана вземат участие българската компания Дамасцена, китайската железопътна компания „ CRCC " и специфичната зона Лиуджъ, предава Радио " Китай ".

Посланикът на България в Китай Григор Порожанов съобщи, че този план е един от представителните за България в Китай и е характерна процедура в българо-китайското икономическо и комерсиално съдействие. Той ще спомага за развиването на туризма в гр. Гуейджоу.

Българската компания за розово масло Дамасцена ще даде семената и разсада, проекта за развъждането на розите, техническа поддръжка за производството, дестилацията и извличането на розово масло. Китайската компания ще дава отговор за ръководството на строителството и производството. Кооперация от аграрни производители ще се грижи за развъждането на розите. Първоначалната цел на плана е да поддържа развиването на земеделците в региона.

Специалната зона Лиуджъ се намира в западната част на провинция Гуейджоу, където природата е красива, а климатът удобен за развъждането на рози. На церемонията секретарят на партийния комитет на специфичната зона Ян Чансян съобщи, че планът освен дава пътища за благосъстоянието на земеделците в региона, само че ще придвижи и индустриалната промяна на зоната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР