На 37 години, през 2019 г. тя беше почти неизвестна

...
На 37 години, през 2019 г. тя беше почти неизвестна
Коментари Харесай

Сана Марин – модерна млада финландка в политиката, която очарова и разделя


На 37 години, през 2019 година тя беше съвсем незнайна във финландската политика, само че притегли внимание с твърдите си думи против могъщия съветски комшия след експлоадирането на войната в Украйна, както и с способеното справяне с пандемията от КОВИД-19. Постигна го и с подаването на кандидатурата на Финландия за участие в НАТО.

Но в страна, която цени дискретността, премиерката е също и " купонясващата Сана ", нелицеприятно название, обещано й от локалните таблоиди. Причината: посещаване в нощен клуб, когато е била контактна за коронавирус, и разпространяване на видео за щуро празненство в формалната резиденция, поради което е принудена да си направи тест за опиати.

Аз съм човешко създание. Понякога и на мен ми е желае да усещам наслада, светлина и наслаждение посред тези тъмни облаци, показа тя предишното лято с насълзени очи, в опит да постави завършек на спор, който опияни таблоидите по света, само че й завоюва и доста поддръжници, които осъдиха сексистките офанзиви против нея.

Допитванията демонстрират, че въпреки да е известна като министър-председателка, ще й е мъчно да обезпечи изборна победа на своята партия на следващия ден, защото съперниците й вдясно и от крайнодясно я изпреварват с малко.

Родена в непретенциозно семейство, тя израства покрай Темпере, " аленият " индустриален бастион на страната, където по-късно е председателка на градския съвет.

Родителите ми се разведоха, когато бях дребна, тъй като татко ми имаше проблем с алкохола, споделя Марин в блога си.

Тя е отгледана от рождената си майка си и нейната нова партньорка в семейство с две майки и с ниски приходи, което живее в общинско жилище. За да се устоя до момента в който учи, работи в супермаркет, поради което й се подиграват.

Когато става министър-председателка, всекидневникът " Илталехти " приветства " забележителното издигане на касиерка в магазин до най-високия пост във Финландия "

Избрана за народен представител на 30-годишна възраст, тя става разпознаваема година по-късно с помощта на ораторската си заложба. След успеха на социалдемократите на парламентарните избори напролет на 2019 година е назначена за министър на превоза.

След оставката на министър-председателя Анти Рине Марин е издигната за началник на държавното управление, в който младежите и дамите са болшинство.

Марин има едно дете, родено през 2017 г.Тя се демонстрира добре по време на пандемията, когато финландците, които по природа са склонни на обществено разграничаване, реализират едни от най-хубавите резултати н Европа.

Тя даваше доста ясни рекомендации, съумя да успокои популацията и да сътвори усещане, че държавното управление управлява обстановката, спомня си Марко Юнкари, политически публицист във водещия ежедневник " Хелзинкин саномат ".

Мандатът на Марин беше пъстър с разнообразни несъгласия - от закуските в формалната резиденция, плащани от данъкоплатците, през видеоклипове от купоните, в които взе участие, до искрено сексистките нападки, да вземем за пример за дълбокото й деколте.

Сана Марин е фигура, която разделя. Тя има почитатели сходно на рокзвезда, само че въпреки това има доста хора, които не я поддържат, твърди Марко Юнкари.

Но кулминационната точка в мандата й беше при подаване на кандидатурата на Финландия за банкет в НАТО, дружно с президента на страната Саули Нинистьо.

В страна, която дълго време внимаваше да не увеличи глас против Русия, Сана Марин е мощен глас против Москва и Владимир Путин. В случай че на следващия ден загуби изборите, някои наблюдаващи й предсказват интернационална кариера в Брюксел или на друго място, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР