На 30 април се е родил един от най-ярките таланти

...
На 30 април се е родил един от най-ярките таланти
Коментари Харесай

Честито! Зуека с емблематична премиера в Испания за рождения си ден

На 30 април се е родил един от най-ярките гении в българската културна сцена – Васил Василев, по-известен с прякора си Зуека. Той не е единствено актьор и комедиант, само че и художник, който съчетава своите гении по един неповторим метод.

Родените в Сливен, Васил Василев, макар българските корени, се придвижва в Испания през май 2021 година в търсене на нови хоризонти и ентусиазъм. Той споделя, че изборът на място е заради желанието да промени обкръжението и да откри страна, където законите се съблюдават.
 Интересни обстоятелства за Зуека  Интересни обстоятелства за Зуека  Интересни обстоятелства за Зуека  Интересни обстоятелства за Зуека
Неговата кариера е обширна и разнообразна. Започва с функции в студентски излъчвания като " Ку-ку " и " Каналето " и бързо се утвърждава в българската телевизионна и театрална промишленост. Води излъчвания като " Господари на ефира " и взе участие в сериали като " Полицаите от края на града ". Той е прочут и като водещ на известни шоута като " Като две капки вода " и " Маскираният артист ".

С актрисата Нина Димитрова, Васил Василев основава театърната компания " Кредо ", чиято първа режисура – „ Шинел “, има голям триумф както на българска сцена, по този начин и по света. Техният артистичен тандем освен обогатява българската театрална сцена, само че и дава опция за българското изкуство да бъде разпространявано на международно равнище.
                             

Наградата „ Икар “, която Василев получава от Съюза на артистите в България през 2008 година, не е единствено самопризнание за неговия гений, само че и за приноса му в популяризирането на българската просвета отвън страната.

След като се открива в Испания, Васил Василев не престава да основава. Неговата първа галерия в испанската столица се споделя " Моят свят " и показва фигурални и илюстративни картини, със свободен и изразителен жанр. Посетителите ще могат да я прегледат през днешния ден, на 30 май, в културния център Lope de Vega. Стилът на Зуека е различим, като фигурите в неговите произведения постоянно са деформирани и издължени, придавайки им неповторим темперамент, а тяхната експресия е наситена със символика и страст.
 Интересни обстоятелства за Зуека  Интересни обстоятелства за Зуека  Интересни обстоятелства за Зуека  Интересни обстоятелства за Зуека
Зуека е освен надарен актьор, само че и фамилен човек. Той има щерка и наследник.

Неговият рожден ден на 30 април освен е мотив за празнуване, само че и за удивление към гения и достиженията на този извънреден актьор, чието въздействие простира границите на българската просвета отвън националните рамки.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР