Външният министър Хосе Моануел Албарес заяви, че Испания няма да

...
Външният министър Хосе Моануел Албарес заяви, че Испания няма да
Коментари Харесай

Испания не пуска в свои пристанища кораби, превозващи оръжия за Израел

Външният министър Хосе Моануел Албарес съобщи, че Испания няма да позволява в свои пристанища кораби, пренасящи оръжие за Израел. Снимка: АP/Omar Havana

Испания няма да позволи на кораби, пренасящи оръжия за Израел, да дебаркират в нейните пристанища, съобщи министърът на външните работи Хосе Мануел Албарес, откакто страната отхвърли на транспортен съд да дебаркира в югоизточното пристанище Картахена, съобщи Ройтерс. Това е първият транспортен съд, на който е отхвърлен достъп до испанско пристанище.

Албарес съобщи, че отводът е в сходство с решението на държавното управление да не издава лицензи за експорт на оръжие за Израел от 7 октомври насам, защото Испания не желае " да способства за война ".

Броят на палестинците, убити в линията Газа от началото на спора сред Израел и радикалната палестинска формация " Хамас ", която контролираше анклава, на 7 октомври предходната година към този момент е 35 303 души, заяви през днешния ден здравното министерство на ислямисткото придвижване, представено от Ройтерс. Броят на ранените към днешна дата е 79 261.

Според данни на Израел при изненадващото си нахлуване против израелска територия на 7 октомври бойците на " Хамас " са умъртвили близо 1200 души, множеството от които цивилни, а в плен бяха отведени към 240 заложници, напомня Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР