На 27 октомври, държавният търговец Енергийна компания на Украйна осъществи

...
На 27 октомври, държавният търговец Енергийна компания на Украйна осъществи
Коментари Харесай

Украйна започна да внася ток от ЕС

На 27 октомври, държавният търговец " Енергийна компания на Украйна " реализира първия си тестов импорт на електрическа енергия от Европа.

Това оповестиха от пресслужбата на компанията, представени от УНИАН.

Тестовият импорт на електрическа енергия е сбъднат от Словакия. Капацитетът му е 1MВт.

" Техническата опция за импорт на електрическа енергия от Европа в Украйна е още един инструмент за стабилизиране на енергийната ни система. Трябва да сме подготвени да го използван ", акцентира генералният шеф на компанията Виталий Бутенко.

Енергийната компания на Украйна получи правото на импорт вследствие на открит търг за достъп до междудържавните енергийни мрежи. Той се организира в четвъртък, 25 октомври, от националния оператор на преносна система НЕК " Укренерго ".

Украйна въоръжените сили на Руската федерация са направили 85 набези против украински енергийни уреди. Само през октомври окупаторите са направили 51 такива набези. В резултат на тези удари в доста райони е въведен режим на тока.

Президентът Володимир Зеленски също прикани украинците умишлено да лимитират потреблението на електрическа енергия. Той сподели, че съветските терористи са основали такива сложни условия за нашите енергетици, каквито никой в Европа не е виждал до момента.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР