На 27 април, събота, по инициатива на Община Варна ще

...
На 27 април, събота, по инициатива на Община Варна ще
Коментари Харесай

Броени дни до мащабната кампания за почистване на Варна

На 27 април, събота, по самодейност на Община Варна ще се организира огромна кампанияза разчистване на града под надпис „ Мисли световно, действай локално! “. Инициативата планува ободряване на междублокови пространства, публични паркове и градинки, места за отдих, детски и спортни площадки във всички региони на територията на общината.

В огромното разчистване ще бъде зает целият запас на сметопочистващата компания, в това число и от прилежащите общини. Дейностите ще стартират още в петък вечерта с ръчно измиване и стерилизация на кошчетата и пейките по цялата пешеходна зона от градинката на Търговската гимназия до площад „ Независимост “. Рано сутринта на 27 април ще бъдат измити и кошчетата и пейките по ларгото до входа на Морската градина. Измити ще бъдат още и площад „ Антон Новак “, както и колонадата на входа на Морската градина.

Предвидено е по график да бъдат почистени с мотометачи, а по-късно и измити всички огромни булеварди и улици, по които се движат рейсове на градския превоз. Дейностите са планувани за късно вечерта в събота.

Особено внимание ще се обърне на всички храмове. В събота ще бъде направена оборка на градинките, а директно преди Великден ще бъдат измити настилките към тях.

Бедствието от месец ноември предходната година ни сподели, че можем да работим дружно и с обединени сили да реализираме отлични резултати, сподели по време на среща с общинската администрация Благомир Коцев. По думите му самодейността на управлението планува съботната акция да даде началото на един непрестанен развой, който да обезпечи на Варна по-приветлив тип и да й върне славата на морска столица на България.

С апела „ Да почистим Варна дружно през днешния ден!За по-красив град на следващия ден! “ Община Варна приканва всички жители, бизнеса, общински и държавни структури, институции, обществени и културни институции да се включат интензивно в грижата за чистотата на града.

Паралелно с самодейността за почистването на морската столица, в Деня на Земята – 22 април, Община Варна стартира и осведомителна акция за повишението на публичната интензивност и отговорност към чистотата на града. Призивът към жителите ев събота да излязат на открито и да се погрижат за обществените пространства, по този начин както се грижат за личните си домове и работни места.

На срещата с администрацията в понеделник районните кметовезаявиха цялостна подготвеност за включване в акцията. На 27 април от 8:30 до 17:00 часа на място в администрациите по региони и обитаеми места ще бъдат обезпечени помощни материали (чували и ръкавици).

От сметопочистващата компания приканват събраните от почистването смесени битови боклуци да бъдат оставяни в чували вили до контейнерите. Остатъците от опаковки и бутилките е добре да бъдат сортирани и да се слагат в съдовете за разделно събиране. Строителните и рисковите боклуци, излезлите от приложимост гуми и електрически уреди, както и събраната зелена маса би трябвало да бъдат оставяни директно до съдовете за смесени битови боклуци, само че да не се изхвърлят в тях.

В деня на акцията сметопочистващата компания ще провежда непрекъснати обходи, с цел да се избегне скупчване на едрогабаритни боклуци към контейнерите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР