В момента университетът работи активно в посока на привличане на

...
В момента университетът работи активно в посока на привличане на
Коментари Харесай

Университет “Проф. д-р Асен Златаров” ще ремонтира базата на Колежа по туризъм

В момента университетът работи интензивно в посока на привличане на студенти с чуждоезиково образование

Бургаски държавен университет „ Проф. доктор Асен Златаров ” ще влага целево към 1,5 милиона лв. в възобновяване въз основата и инфраструктурата на Колежа по туризъм, който се намира в парк „ Езеро ”. Тя включва и емблематичния хотел „ Парк ”, който също ще бъде видоизменен. 
„ Сградният фонд не е ремонтиран от неговото изграждане през 60-те години на предишния век и към този момент е морално и физически стар. Затова, от университета ще подпомогнем Колежа по туризъм, като влагаме лични средства. Искаме да създадем условия, както за съвременно образование на студенти, по този начин и за осъществяване на разнообразни събития ”, съобщи проф. доктор Христо Бозов, дм, ректор на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ”.
В момента университетът работи интензивно в посока на привличане на студенти с чуждоезиково образование.
„ Колежът по туризъм към този момент има нов началник. Това е доцент доктор Веселина Атанасова, която е шеф от няколко месеца, само че демонстрира забележителна интензивност ”, съобщи  проф. Бозов. Той напомни, че от тази година в колежа се вкарват три нови специалности. Това са: „ Туризъм и здравословно хранене ”, „ Туризъм и предприемачество ” и  „ Мениджмънт на хотели и заведения за хранене ”, които са извънредно съвременни и перспективни.
Очаква се, след ремонта, базата на Колежа по туризъм да бъде пример за образование на студенти.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР