На 27.04.2018г. от 10 часа на игрището под хижата (бившето

...
На 27.04.2018г. от 10 часа на игрището под хижата (бившето
Коментари Харесай

60 атлети се включиха в игрите на Спешъл олимпикс във Враца

На 27.04.2018г. от 10 часа на игрището под хижата (бившето Гумено игрище) се организираха районни игри на Спешъл олимпикс - България за област Враца.
Турнирите по футбол и национална топка се провеждат от Спешъл Олимпикс - България и Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение - Враца, с поддръжката на Община Враца. Участваха над 60 спортисти с и без специфични потребности от врачанските учебни заведения "Никола Войводов ", "Васил Кънчов ", "Св. св. Кирил и Методий ", ОУ "Св. Климент Охридски " - Бяла Слатина, ОУ "Св. св. Кирил и Методий " - Попица, ОУ "Христо Ботев " - Търнава, ОУ "Св. св. Кирил и Методий " - Девене, ОУ "Христо Ботев " - Баница, ОУ "Св. Климент Охридски " - Тишевица и ОУ "Христо Ботев " - Мездра.
В рамките на самодейността „ Да играем заедно” в интервала 17 април – 30 април 2018 година взаимно с БСФС бяха проведени промоционални спортни празници по футбол и национална топка с присъединяване на смесени тимове на младежи с и без интелектуални усложнения от учебните заведения в региона. Целта е да се насърчи приобщаването и толерантността сред децата, и просветителните институции с поддръжката на Регионалния център да предложат нови благоприятни условия за децата с и без специфични просветителни потребности да играят дружно национално известните игри футбол и национална топка.
Главен арбитър на шампионата беше психолога от Регионалния център Владимир Вълов, а начален сигнал на шампионата даде госпожа Ивка Йолова - специалист по приобщаващо обучение в РУО - Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР