На 25 и 26 юни Музеят на хумора и сатирата

...
На 25 и 26 юни Музеят на хумора и сатирата
Коментари Харесай

Музеят на хумора и сатирата събира еколози и артисти в уъркшоп на 25 и 26 юни

На 25 и 26 юни Музеят на хумора и сатирата провежда уъркшоп за еколози и актьори. В него ще вземат участие представители на Грийнпийс - България, Зелени Балкани, Спасителен център за диви животни, За Земята, Български фонд за биоразнообразието, Дружество за отбрана на птиците, Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, Природонаучен музей - София, Политическа партия Българка, Национален парк Централен Балкан, Дирекция " Инфраструктура и екология " при Община Габрово, както и актьори от цяла България.

По стратегия на участниците следва да посетят Регионалното хранилище за неопасни боклуци, както и голям брой презентации, полемики и колаборации сред представители на екоорганизации и актьори по съответни за България екологични проблеми.

Вероятно хората в България по-често чуват и знаят повече за проблемите на изсичането на горите в Амазония, в сравнение с за обезлесяването на нашите планини. Дискусиите на тематика екология в общественото пространство постоянно се изкривяват, специалисти и деятели целеустремено се дискредитират и в последна сметка дебатът се употребява за политически цели, което основава съмнение към проблемите на екологията в обществото ни.

През последните 15 години в международен проект екологията е нормална тематика в актуалното изкуство. В България този развой се задейства едвам в последните години. Видимостта на локалните екологични проблеми и опознаването на “екологичната сцена ” (организации, области на активност, специалисти и проблеми) би съдействал за появяването на повече и по-силни художествени планове с фокус екология.

Каква е ролята на изкуството в този развой на основаване на отношение и смяна на на гласи? Вероятно по-различна от тази на документалното кино или информационните акции, които боравят с въздействащи обстоятелства и изображения (в страна, в която изкуството беше директно употребявано като инструмент на пропагандата, би следвало да си даваме сметка за минусите от инструментализирането му).
 Карикатура по време на Пандемия (СНИМКИ) Карикатура по време на Пандемия (СНИМКИ)
Пандемия по време на Карикатура или Карикатура по време на Пандемия На 23 октомври Музеят на хумора и сатирата показва Карикатурен с...

Целта на актуалната среща е да сътвори среда на разговор, опознаване и опция за обмисляне на взаимни дейности в границите на идното 25. Габровско биенале през 2022 година - неговите изложения, само че и паралелната стратегия от събития (лекции, полемики, прожекции, пърформанси, уъркшопи).

Остава тъкмо една година до старта на Биеналето, която екипа на Музея на хумора и сатирата желае да употребява, с цел да провежда огромен, интернационален конгрес за изкуство и екология, който да доближи до голяма аудитория. Предвид обстоятелството, че Музеят е известно място за посещаване на туристи, това е неповторима опция да бъде достигната извънредно необятна аудитория, която да бъде въвлечена по най-адекватния метод в проблемите на екологията през днешния ден.

---

Събитието е част от стратегия " Прекрачване на граници " (Borderline Offensive) и се осъществя с поддръжката на Национален фонд просвета и " Творческа Европа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР