На 23 май 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата

...
На 23 май 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата
Коментари Харесай

Тържествен концерт на читалище „Братство 1869” по случай 24 май

На 23 май 2023 година от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „ Братство 1869 ” ще се организира Тържествен концерт по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

В концертната стратегия присъединяване ще вземат Квартет „ Хармониум “ с диригент Росица Иванова и Вокална групировка „ Неразделни “ с диригент Веселка Петрова.

24 май е празник, какъвто нямат другите нации по света. Празник на духовното извисяване, на устрема към рационализиране посредством достиженията на науката и културата. Буквите, основани от Кирил и Методий, преводите, които вършат на най-важните богослужебни книги, отбраната на правото на всеки народ да слави Бога на своя език, са от историческа значителност освен за образуване на българския народ, само че и за неговия разцвет.

През хилядолетната ни история писмеността и знанието постоянно са били знак и стожер на българската еднаквост. Прекланяме се пред делото и отдаваме респект на всички, които пазят нашето културно-историческо завещание и го предават на бъдните генерации.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР