На 17 януари, неделя, Ямбол ще отбележи 143 години от

...
На 17 януари, неделя, Ямбол ще отбележи 143 години от
Коментари Харесай

Ямбол ще чества 143 години от Освобождението си от османско владичество

На 17 януари, неделя, Ямбол ще означи 143 години от Освобождението си от османско господство. По традиция формалната гала по отбелязване на историческата за града дата ще се състои пред паметната плоча на мястото, където са посрещнати съветските бойци от 23-ти Донско-казашки полк през 1878 година, предвождани от полковник Николай Яковлевич Бакланов (пред постройката на Общински детски комплекс - Ямбол, улица „ Търговска " 27).

Церемонията ще бъде предшествана от осъществявания на патриотични мелодии и маршове на Духов оркестър при Народно читалище „ Съгласие - 1862 ".
В 10:00 часа стартира тържественият обред със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански. Церемонията продължава с отслужване на признателен молебен и приключва с поднасяне на венци и цветя на благодарност.

За да се избегне скупчването на хора, в церемонията ще взе участие по-малка представителна военна част от Гарнизон Ямбол - взвод от 20 души от Авиобаза „ Безмер ", както и няколко възстановчици от клуб „ Традиция " в Ямбол.
Тази година няма да се състои шествие до Паметника на героите, починали за националното ни избавление.
Празникът ще се организира при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. На присъстващите ще бъдат раздавани защитни маски от чиновници на Община Ямбол.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР