На 17 септември т.г., в района на местността Колибаря, граничен

...
На 17 септември т.г., в района на местността Колибаря, граничен
Коментари Харесай

Канал за нелегални мигранти от Гърция за България разкриха гранични полицаи

На 17 септември т.г., в региона на местността Колибаря, граничен полицейски наряд от ГПУ-Ивайловград подава знак за прекъсване на движещи се по пътното платно три автомобила, които не се подчиняват на полицейското предписание. Веднага, дружно със чиновници на РУ-Ивайловград, са подхванати заградителни и оперативни дейности.

В резултат на бързата реакция, малко по-късно в региона са открити колите - едната от които претърпяла пътно-транспортно произшествие, с петима български жители - на възраст от 24 до 36 години.

Освен българите, в колите са открити и 16 чужденци без документи за идентичност, представящи се за жители на Афганистан. Всички те са арестувани и са приведени в помещение за задържане на ГПУ Ивайловград. В хода на траялото следствие е открит и арестуван уредникът на канала – 25- годишен афганистански жител, пребиваващ в София.

Извършени са процесуално- следствени дейности на адреса, населяван от него, където са арестувани още двама нелегално пребиваващи афганистанци. За случая е известен дежурен прокурор от районната прокуратура в Ивайловград. Срещу българите, превозвали мигрантите, са формирани три бързи производства по чл.281, ал.2 от Наказателен кодекс, а против афганистанските жители - 8 бързи производства по чл.279 от Наказателен кодекс.

Според първичните данни се касае за проведен канал за превеждане на незаконни мигранти през границата на страната към страни от Западна Европа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР