На 14 януари, неделя, след Божествената света литургия в 12

...
На 14 януари, неделя, след Божествената света литургия в 12
Коментари Харесай

Стотици си взеха последно сбогом с брата на патриарх Неофит доц. Димитър Димитров

На 14 януари, неделя, след Божествената света литургия в 12 часа, в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " беше отслужено опелото на протопсалт доцент Димитър Димитров.

Братът на патриарха умря след малко боледуване, а през днешния ден с него последно довиждане си взеха стотици души.

Той постоянно е водил живот, предан на църквата и Бога. На 1 януари 1978 година стартира работа в патриаршеската катедрала като диригент на хора. Преди това основава и камерния отбор " Св. Йоан Кукузел - Ангелогласния ", с който дирижира по целия свят, в това число и пред папата. Един от първите солисти в хора е брата на доцент Димитров - в този момент български Патриарх Неофит. 

На 31 декември дирижира за последно църковния хор. С патриарх Неофит проправят пътя си посредством вярата, идвайки от оскъдно семейство. Църквата за тях се оказва висша покровител, двамата братя отдават животите си на религията по друг метод. 

" Той приемаше работата си тук като казарма. Винаги беше безусловно прецизен. Беше доста претенциозен до последния си ден. Приемаше работата като своя задача и поставяше това преди всичко пред всичко останало, от време на време и за сметка на персоналния си живот ", показа пред диригент Георги Еленков, който над 10 години е помощник-диригент на доцент Димитров.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР