На 14/15.11.2017 г., под ръководството на екип от наблюдаващи прокурори

...
На 14/15.11.2017 г., под ръководството на екип от наблюдаващи прокурори
Коментари Харесай

Арестуваха 10 души за 100 000 л. горива без доказан произход

На 14/15.11.2017 година, под управлението на екип от наблюдаващи прокурори при Окръжна прокуратура – Пловдив, на територията на областите Пловдив, Хасково и Бургас, бяха осъществени 18 претърсвания и изземвания, голям брой огледи на местопрестъпление и разпити на над 20 очевидци. По реда на Закона за Министерство на вътрешните работи, за период от 24-часа, бяха арестувани 10 индивида, оповестява Канал 3.

Които към този момент би трябвало да са на независимост.... Само не излиза наяве за какво известието идва с три дни забавяне? Пиарите на институциите по този начин са си привикнали ли, друго ли? Можеше напряко по Коледа да го оповестят.

Разследват укриване на налози и пране на пари на 100 000 литра горива без потвърден генезис и парични средства с левова равноценност над 1,9 млн. Описаните дейности бяха осъществени от екипи, включващи наблюдаващите прокурори, проверяващи от Икономическа полиция при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, чиновници от Търговско дружество " Народно събрание ” – Пловдив, чиято е и първичната разработка, довела до формиране на производството, и мобилни екипи на Агенция " Митници ”.

В резултат на осъществените процесуално-следствени дейности, на територията на 4 бензиностанции, намиращи се в Пловдив, Харманли и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ”, бяха открити към 100 000 литра горива без потвърден генезис.

Бе открито, че на всяка една от бензиностанциите, колонките за гориво не са свързани към Национална агенция за приходите, вследствие на което, през нескончаем интервал от време, безотчетно към фиска, са били осъществени на пазара горива с неразбираем генезис. При осъществените претърсвания и изземвания са били открити огромен брой отчетни бумаги, удостоверяващи продажбата на такива горива.

Иззети са голям брой цистерни и тежкотоварни коли, доставящи въпросните горива. Част от тези коли са били заварени в миг на зареждане на бензиностанциите в тъмните часове на денонощието. Констатирани са и са обезпечени и заровени в земята цистерни, съдържащи горива без открит генезис, които са били укривани от органите на митниците и Национална агенция за приходите при осъществяването на регулярни инспекции. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР