На 13 април на посещение в русенската регионална библиотека беше

...
На 13 април на посещение в русенската регионална библиотека беше
Коментари Харесай

Библиотеката посрещна гости от Китай

На 13 април на посещаване в русенската районна библиотека беше делегация от Посолството на Китайската национална република в България. Господин Гуан Син - културен консултант, господин Ян Тиен - шеф по просветителните въпроси и госпожица Дай Ин - аташе по културните въпроси в посолството се срещнаха с управлението и колектива на библиотеката.

Директорът на културния институт Теодора Евтимова срещна гостите с богатата история на книгохранилницата и ги покати на обиколка в часовниковата кула, където разгледаха ретромузея, 100-годишния часовник с камбанен механизъм и експозицията от екслибриси, Библиотечко с неговите вълшебни кътчета за дребни и огромни деца, читалните, бранш Изкуство и музикалната стая.

Китайските представители научиха доста нови неща за самодейностите и плановете, с които библиотеката обогатява своята активност, все по-активно употребяваните нови технологии, книжния фонд и услугите за потребителите. Особено усещане им направи състезанието за екслибриси на библиотеката с неговата 20-годишна история и смисъла му за културния календар на града и страната, както и истинските дребни графики на китайски художници, взели участие в разнообразни издания на форума. С интерес разгледаха и изложбата „ Колекциите на библиотеката “, представяща най-ценните издания от нейния фонд.

В края на срещата гостите изрекоха положителните си усещания от библиотеката и показаха подготвеност за подпомагане при реализирането на по-тесни контакти, по-интензивни връзки и бъдещо съдействие в региона на науката и културата. Те оставиха безценен подарък на домакините – книги – оригинали на китайски език, британски и български преводи на профилирана и художествена китайска литература, флашки с документални филми за източната страна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР