На 11 януари, вторник, по БНТ 1 ще бъде излъчен

...
На 11 януари, вторник, по БНТ 1 ще бъде излъчен
Коментари Харесай

„Референдум” по БНТ 1 със специално проучване - какво искат българите за отношенията ни със Северна Македония

На 11 януари, вторник, по Българска национална телевизия 1 ще бъде излъчен специфичен брой на предаването „ Референдум” по една от най-горещите тематики с водещ Добрина Чешмеджиева. Ден след Консултативния съвет по национална сигурност за връзките сред България и Република Северна Македония, дискусионният формат на Българската национална телевизия ще потърси отговорите на доста въпроси по тематиката.

Каква би трябвало да бъде българската позиция, по какъв начин да се водят договарянията, какви отстъпки би трябвало да направи страната ни и дали да поддържа участието на Република Северна Македония в Европейския съюз? Тези и доста други въпроси ще дискутират в студиото на публичната телевизия изявени специалисти по тематиката. Зрителите имат опцията да изричат своите отзиви в страниците на предаването във и.

Гости в предаването ще бъдат проф. Ангел Димитров – посланик, историк и първият дипломат на България в Македония, Станимир Илчев - някогашен народен представител и евродепутат, проф. Трендафил Митев - историк, част от взаимната експертна комисия сред България и Северна Македония, доцент Стефан Дечев - историк и Любомир Кючуков - посланик и анализатор.

Специално проучване на социологическа организация „ Алфа рисърч” ще покаже, какво мислят българите за участието на Република Северна Македония и би трябвало ли да засилим икономическите си и културни контакти. Особено любопитни ще бъдат и отговорите на запитването, за каква част от българите считат, че имат македонски корени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР