На 1 юли Националният дарителски фонд 13 века България“ще обяви

...
На 1 юли Националният дарителски фонд 13 века България“ще обяви
Коментари Харесай

На 1 юли става ясен младият талант №1 на Фонд "13 века България"

На 1 юли Националният дарителски фонд „ 13 века България “ще разгласи публично кавалерът на Националната премия за млади гении „ 13 века България “ в актуалното изкуство и просвета.

Номинираните във второто издание на състезанието са четирима.

Изпълнителният шеф на Фонда Слава Иванова акцентира, че оценката е належащо. Чрез него младите, надарени и съзидателни хора в България схващат, че има грижа и мисъл за тях, че се цени всичко това, което вършат за родината си. А паричното изражение на наградата от 5000 лева ще подкрепи образованието на спечелилия в чужбина.

За премията аплайват български жители на възраст до 35 години със приключено висше обучение в областта на изкуството и науката със значими достижения в съответната област, признати за следдипломна подготовка в упълномощени висши образователни заведения на територията на Европа, без България.

Призът на Националния дарителски фонд „ 13 века България “ се присъжда от жури, чиито състав се пази в загадка, само че всеки от членовете е препоръчан от авторитетна институция в региона на изкуството и науката.

В поддръжка на всеки от номинираните НДФ „ 13 векаБългария “ е провел дарителска акция на уеб страницата си

 

„ Основната задача на НДФ „ 13 века България ” е дарителството. А то се крепи на страст “, споделя изпълнителният шеф на Фонда Слава Иванова. – Да, в действителност спечелилият ще е единствено един, само че на нас ни се желае да подпомогнем развиването на всички номинирани. Затова създадохме акцията „ Подкрепи гения – подари “. Основната цел на самодейността е да бъдат финансово и морално подкрепени кандидатите за следдипломната им подготовка в европейски висши образователни заведения. “.

При второто издание на Националната премия за млади гении в актуалното изкуство и просвета номинираните (по азбучен ред) са:

Делян Балев – интернационалните връзки. Учи във Виена за магистър по „ Културни разлики и транснационални процеси “.

Виктория Желязкова – интердисциплинарен откривател и фотограф. Прави магистратура във Факултета по обществени науки на Масариковия университет, Бърно, Чехия.

Ана Костова – художник. В момента работи втора магистратура в Университета за изящни изкуства „ Мутезиус “, град Киел, Германия, в класа на проф. АнтжеМайевски. 

Ивалина Трендафилова – нанонауки и нанотехнологии. На постдокторантска специализация (36 месеца) в Универтитета в Намюр, Белгия по стратегия BEWARE, съфинансирана от MarieSkłodowska-CurieActions.

 Кой ще стане вторият джентълмен на Националната премия за млади гении в актуалното изкуство и просвета от НДФ „ 13 века България “ ще разгласят тържествено на 1 юли 2022.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР