На 1 декември Пол Кругман, икономист и носител на Нобелова

...
На 1 декември Пол Кругман, икономист и носител на Нобелова
Коментари Харесай

Блокчейн е загуба на време и енергия, твърди нобелов лауреат

На 1 декември Пол Кругман, икономист и притежател на Нобелова премия, изрази мнението си за блокчейн технологията в публикация за New York Times (NYT).

В публикацията  си Кругман, който през 2018 година призна, че е скептично надъхан по отношение на крипто показа:

Той счита, че същинският въпрос е за какво толкоз доста хора (големи финансови и бизнес вложители и такива на дребно) имат вяра, че точно „ “ е вълната на бъдещето.

Пол Кругман добави, че не е сигурен дали и какъв брой хора са забелязали, че дребното институции, които съществено се пробваха да употребяват блокчейн, се отхвърлят от технологията.


 


Носителят на Нобелова премия даде образци с Австралийската борса за скъпи бумаги (ASX) и интегрираната логистична компания Maersk, които неотдавна оповестиха прекъсването на своите блокчейн планове.

Също по този начин той показа, че въпреки някои хора още веднъж да го атакуват, че не схваща блокчейн технологията съгласно него наподобява, че „ „.

В туит Кругман съобщи, че е шокиран от мненията под публикацията. Икономистът е очаквал доста по-голямо отвращение от крипто общността. Съдейки обаче по методът, по който бранша приема думите му, той се чуди дали тази епоха в действителност не върви към своя край.

Слабата прогноза на Кругман за интернет

През 1998 Кругман планува, че до 2005 година. Той самичък е казвал, че рядко прави софтуерни прогнози, наблягайки неналичието си на експертиза в сферата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР