_Място Пловдив продължава кампанията за намаляване на отпадъците по време

...
_Място Пловдив продължава кампанията за намаляване на отпадъците по време
Коментари Харесай

Plovdiv BeerFest с безплатни питиета срещу събрани отпадъци

_Място Пловдив продължава акцията за понижаване на отпадъците по време на фестивали

Посетителите на фестивала Plovdiv BeerFest, който ще се организира този уикенд на....... на поляната на Младежки рид, ще се насладят на безвъзмездни напитки против събрани разделно боклуци. Проявата е част от акцията Junk Around, част от дълготрайната стратегия _Място България, с която от сдружението се пробват да ангажират жителите да пазят чиста и красива градската среда.

Освен акцията " Който пази чисто - пие бира! ", по време на фестивала ще бъде извършена огромна осведомителна акция на тематика понижаване на отпадъците, които остават след огромни събития и ангажирани на жителите дълготрайна с тематиката за по-малко боклуци в всекидневието. Активистите от _Място Пловдив, самодейност на съдружие БГ Бъди деен, ще спомагат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специфичен инфо пункт на фестивала, на който доброволци ще оказват помощ на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще коментират на посетителите на Бирения Фест по какъв начин да понижат и оползотворяват ежедневните си боклуци.

" Очаквам в събирането на боклуци по време на фестивала да се включат доста хора, които да почерпят ентусиазъм и да бъдат подготвени за дребни промени в всекидневието си, които да ни оказват помощ да оставим по-чиста поляната след фестивала ", показа Стефан Горанов, уредник на Plovdiv BeerFest.

" Искаме да вдъхновим хората да бъдат изобретателни, дейни и виновни към мястото, на което се забавляват. Посланието за потребността от преработване на опаковките от храни и питиета към този момент стигна до хиляди гости на събитията в Пловдив, по време на събитията от 2019-та, с помощта на платформата Аз, Ти, Пловдив, която инициирахме през предходната година. С уредниците на Бирения фест работихме и през миналата година. Сега продължаваме още веднъж да разпространяваме дружно идея за събития #Безотпадъци. Приветстваме тези стъпки на смяна в провеждането на събития и се радваме да забележим резистентност в дейностите на уредниците. ", сподели Румяна Киризиева, от БГ Бъди деен.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се причислят към самодейността и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на _Място Пловдив, с цел да запазим дружно поляната на Младежки рид чиста.

_МЯСТО България се осъществя с помощта на поддръжката на Фондация Кока-Кола

Още хрумвания по какъв начин да живеем в по-чиста среда може да откриете на уеб страницата на самодейността thespot.bgbeactive.org
Историята на " _Място България "
" _Място България " е дълготрайна стратегия на " БГ Бъди деен " за смяна на обществените пространства в дребни и огромни обитаеми места посредством активизиране на локалните общности, употребявайки метода на така наречен placemaking (местоправене). От 2017 година до в този момент с помощта на програмата са актуализирани места в 23 селища в цяла България. Част от " _Място България " бяха и дейностите от платформата „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! ", за чиста Европейска столица на културата 2019.
През 2020 година дейностите на " _Място България " обгръщат шест града посредством самодейността „ Партньорство за красива и чиста среда " - Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Добрич и Силистра. Сред плануваните действия са образования за образуване на събития без боклуци, взаимни начинания с жителите и локалните управляващи за облагородяване на обществени пространства и активизиране на локалните общности, разчистване на градски зони и зони край водни басейни, както и образования на доброволци, работилници за преработване и други Проектът цели и да се сътвори градивен разговор сред цивилен организации, локални управляващи и компании в името на дълготрайно партньорство за основаване и поддържане на красиви, комфортни и чисти обществени зони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР