Мутафа… Сикаджията вероятно има предвид генерала-професор Венцислав Мутафчийски, началник на

...
Мутафа… Сикаджията вероятно има предвид генерала-професор Венцислав Мутафчийски, началник на
Коментари Харесай

Борисов, не е Мутафа, а проф. Мутафчийски, не го защитаваш, а го употребяваш и не споменавай... „Кристал“…

Мутафа… Сикаджията евентуално има поради генерала-професор Венцислав Мутафчийски, шеф на Военно-медицинска академия.

Нарича го Мутафа, с цел да подчертае, какъв брой са близки, само че също и да го пришие към себе си, към своя кръг. Това е унизително обратно и не мога да си обясня, за какво лекари с потвърдени професионални умения не престават да мълчат, когато биват унижавани по подобен непоносим метод.

По същият метод сикаджията постъпи с някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов, шефът на „ Пирогов “ като ги помъкна с джипа да им демонстрира бели ленти по пътя към Калотина в пика на пандемията. Нарочно го направи, с цел да ги прикачи към себе си и те да поемат част от публичното неодобрение от простащините му върху себе си. Мутрата не ги почита – нужни са му за неговите егоистични цели. Жалко, че към момента са малко хората, които му споделят в очите какъв непрокопсаник е.

Той не пази и не почита нито лекарите, нито шефовете на служби и висшите служители, които се разделиха с постовете си напоследък. Демонстрацията на угриженост за тях и фамилиарността е чудовищно двуличие.

Наглостта му ме предизвика да споделя нещо, което съм премълчавал до момента. Няколко месеца преди да почине с проф. Стоян Тонев, някогашен началник на ВМА имах няколко диалога по негова самодейност. Той ми описа, че като станал народен представител от ГЕРБ от Пазаджишкия региони се заел да помогне за решаването на някои остарели проблеми в района, някои от които свързани с горските стопанства край Сърница и Велинград. Много скоро му се обадил Делян Пеевски, тогава народен представител от Движение за права и свободи. Вместо „ Добър ден “ (Тонев неведнъж е съдействал за решение на здравословни проблеми на олигарха и майка му – Ирена Кръстева) той му изкрещял, че ще го съсипе, няма да си откри място в страната и напряко ще го ликвидира, тъй като си пъхал носа, където не му е работа. Притеснен медикът се обадил на водача на ГЕРБ и министър председател Борисов и му споделил за случката. Отговорът бил: „ Давай го по-полека, щото Пеевски ми е другар и ми е доста необходим ". След няколко дни Пеевски отново се обадил на Тонев и му се изсмял, задето е звънял на Борисов...

Проф. Тонев ми описа и за потресаваща корупция в опазването на здравето, обвързвана с имената на Пеевски и Борисов. Проф. Тонев към този момент го няма и Борисов умерено може да съобщи, че си съчинявам. Но знае, че е правилно. Нямам доказателства и по тази причина не експортирам обществено това, което научих, само че в диалози с други известни медици, те потвърдиха обстоятелствата и даже допълниха листата...

Борисов употребява хората, когато са му нужни и след това ги захвърля. Много от предприемачите, които понасят ударите на прокуратурата и разнообразни институции, са били в положителни връзки с него в миналото. Когато обаче той и Пеевски са решавали да им вземат бизнеса е започвала брутална разпра.

Ред е на " Мутафа " да бъде използван от мутрата. Борисов знае, че е разпоредил нещо на професора, обвързвано с… „ Кристал “ да речем и в този момент счита, че медикът ще му бъде предан и лоялен, тъй като го е оплел в интригите си. Ако още се питате какво е мутра - това е.

Марк Твен е споделил, че „ Който е елементарен като дребен, е подобен до дъно “. Ще си разреша едно допълнение: Който е бил отпадък като дребен, е подобен до дъно.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР