Mubadala Citi DC Open, втори кръгГригор Димитров – Макензи Макдоналд

...
Mubadala Citi DC Open, втори кръгГригор Димитров – Макензи Макдоналд
Коментари Харесай

Григор Димитров се завърна с победа във Вашингтон


Mubadala Citi DC Open, втори кръг

Григор Димитров – Макензи Макдоналд 7-6(6), 6-2

Григор Димитров стартира присъединяване си на ATP 500 шампионата във Вашингтон с двусетов триумф над международния №60 Макензи Макдоналд. Българинът бе съществено усложнен в първия сет, в който никой от двамата не стигна до точка за пробив, а в тайбрека изостана с 1-3. Впоследствие обаче опитът и класата на първата ни ракета си проличаха и той се класира за осминафиналите в шампионата за втора поредна година.

Там негов конкурент ще бъде Емил Русувуори или Йошихито Нишиока.

Григор Димитров завоюва жребия и избра да сервира. Началото не бе обещаващо за българина, който стартира с двойна неточност. След това обаче петият подложен пласира няколко положителни удара от главната линия, които му помогнаха да завоюва подаването си.

Макдоналд отговори с гейм на нула, след което сложи българина напрегнат, повеждайки с 15-30. Сервисът на Димитров обаче го измъкна от подлата обстановка и той си върна водачеството при 2-1.

Американецът излизаше по-често при мрежата, само че за сметка на това Димитров ловко си служеше с комбинации „ сервис-форхенд “ и успяваше да се възползва оптимално от неточностите в играта на съперника си. Българинът продължи да бъде доста стабилен на сервис и по този метод запази задатъка си при 5-4.

Димитров не бе надалеч от решителен пробив, откакто при 6-5 се стигна до първия дюс в мача, пристигнал след превъзходен минаващ бекхенд по диагонала. Макдоналд обаче завърши гейма с бекхенд уинър по правата и това наложи изиграването на тайбрек.

Той стартира по-добре за американеца, който стигна до мини-брейк след добра офанзива по диагонала и поведе с 3-1. Това обаче не разколеба Димитров, който реализира поврат след следващи отличен сервис, последван от праволинеен форхенд от вътрешността на корта и неакуратен форхенд на международния №60.

Българинът още веднъж се озова на две точки от спечелването на първата част, само че за жалост позволи равнене от 5-3. Петият подложен обаче си върна самодейността и стигна до сетпойнт след бекхенд, който Макдоналд не съумя да отрази.

Възможността бе пропусната след бекхенд в мрежата, само че незабавно по-късно пред Димитров се откри нова опция да затвори сета, пристигнала след ретур в мрежата от страна на международния №60. Точно час след началото на мача бекхендът на Димитров още веднъж проработи в доста значим миг и първата ни ракета взе водачеството в мача след 7-6(6).

Вторият сет стартира по допустимо най-хубавия метод за българския тенисист – с ранен пробив, станал факт след несполучливо полу-воле на Макдоналд. Димитров се възползва оптимално от съмненията в играта на американеца и още веднъж завоюва безапелационно подаването си, затвърждавайки брейка за 2-0.

Макдоналд прекъсна серията на първата ни ракета, който обаче остана безукорен на сервис и бързо възвърне разликата от два гейма. Американецът още веднъж редуцира пасива си, само че сервисът на Димитров продължи да му носи лесни точки. При 4-2 първата ни ракета стигна до нова точка за пробив, пристигнала след още един превъзходен бекхенд, направил Макдоналд беззащитен.

Последва форхенд в навън от страна на американеца и Димитров получи шанса да сервира за мача при 5-2.

Българинът резервира 100-процентовата си успеваемост на сервис и победи със 7-6(6), 6-2 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР