Задръстванията по бул. Патриарх Евтимий стигат до Попа надолу по

...
Задръстванията по бул. Патриарх Евтимий стигат до Попа надолу по
Коментари Харесай

Ресторантьорите се оплакаха от терор от Спаси София


Задръстванията по бул. " Патриарх Евтимий " стигат до Попа надолу по целия бул.. Хората заобикалят да слизат до центъра с кола и за бизнеса това е проблем. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Бизнесът - освен ресторантьорите, а всевъзможен тип бизнес, ще се включи в митинга против

" Спаси София " не разрешават да има второ мнение и не зачитат непознатото мнение. Или е нашето, или е нещо, разкритикува Ричард Алибегов.

Алибегов оцени още, че напряко обратно се паркира доста комплицирано, до момента в който за велосипедистите велоалеите са преимущество, само че те по през целия ден стоели празни.

Ричард Алибегов уточни, че ПП-ДБ-Спаси София вършат едно деяние, а бизнесът прави друго деяние. Няма разговор с общинските съветници от " Спаси София " , обезпокоен е той. " Спаси София " можели да имат хубави хрумвания, само че когато те не са обсъдени с бизнеса, стават неприятни. Те отхвърлят освен да дават изявленията, само че не желаят да приказват и с бизнеса, сподели Алибегов.
 Страстите за придвижването по Патриарха в София не стихват
Страстите за придвижването по Патриарха в София не стихват

Групата на ГЕРБ в общинския съвет прикани за оставката на зам.-кмета по превоз Илиян Павлов

Той се оплака от гнет от " Спаси София " върху целия ресторантьорски отрасъл. Алибегов още веднъж акцентира, че " Спаси София " могат да имат доста хубави хрумвания, само че в случай че бъдат разисквани с ресторантьорите, бизнесът може да помогне да станат още по-добри. " Трябва да има велоалеи, би трябвало да има метаморфоза, само че не за сметка на бизнеса и на живущите ", безапелационен бе Ричард Алибегов.

Арх. Борислав Игнатов прикани да се изчака (ВАС) за реорганизацията на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ". Той счита, че политиката, която води ПП-ДБ-Спаси София, е добра и столицата има потребност от пешеходни и велосипедни алеи.

Арх. Игнатов отбрани " Спаси София ", като съгласно него те имат положителни хрумвания, които граничат с европейските. Той опонира на рецензиите на Алибегов, като добави, че трафикът се провокира от светофарите, а не от разширението на улиците и от паркирането.
 Столична община не е съгласувала с Министерство на вътрешните работи новата маркировка на Патриарха
Столична община не е съгласувала с Министерство на вътрешните работи новата маркировка на Патриарха

Това условие е открито в разпоредба на Министерството на районното развиване и благоустройството

Той предложи на всяко основно кръстовище в столицата да се изградят кръгови кръстовища. Арх. Игнатов уточни, че на доста места в столицата биха могли да се създадат и подземни паркинги , като да вземем за пример под спортното министерство или под Националния стадион " Васил Левски ".

Арх. Борислав Игнатов разяснява и възможното разширение на синята зона в София. Той е на мнение, че Центърът за градска подвижност би трябвало да направи явен доклад къде отиват средствата от sms-ите за паркиране преди да бъде разширена синята зона. Нека да покажат къде отиват средствата, къде отиват разноските и тогава да претендират за нарастване на цени и работно време, прикани арх. Борислав Игнатов.
 Законно ли е косото паркиране по
Законно ли е косото паркиране по " Витошката на раздора "?

Проектът няма да бъде преразгледан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР