Мрачно бъдеще предрича водещият британски астрофизик Мартин Рийс за човечеството.

...
Мрачно бъдеще предрича водещият британски астрофизик Мартин Рийс за човечеството.
Коментари Харесай

Астрофизик предсказа бъдещето: Човечеството ще изчезне до век

Мрачно бъдеще предсказва водещият английски астрофизик Мартин Рийс за човечеството. Всъщност, думата " тъмно " даже не разказва задоволително добре ужаса, който съгласно учения, ще цари единствено до 100 години на Земята. 

Главната причина за злокобната прогноза на Мартин Рийс е напълно разумна - световното стопляне и неконтролируемото развиване на технологиите. Той показва подозрение, че хората ще съумеят да оцелеят при съществуването на тези два фактора. Но не бързайте да се страхувате, тъй като изказванията на учения мъчно могат да бъдат избрани като предсказания. Той се концентрира върху обстоятелствата в региона на астрономията и астрофизиката и по-скоро човечеството може да одобри размишленията като предизвестие, в сравнение с като злокобно предсказване, което сигурно ще се сбъдне.

 мъж

Лорд Рийс предсказва всевъзможни произшествия за популацията на Земята вбъдеще, само че също по този начин отбелязва, че в случай че човечеството успее да се оправи с провокациите в сегашното, които не са по никакъв начин леки, то животът ще продължи. В противоположен случай, упадъкът няма да спре и хората ще изчезнат като тип до 100 години. 

Ученият не крие, че съгласно него, най-сериозната опасност за човечеството е оръжието, което единствено е основало - изкуственият разсъдък, който може да " изгони " популацията на Земята. Рийс твърди, че скорострелното развиване на технологиите е по-опасно и от промените в климата. Той стига по-далеч в прогнозите си, като предсказва че в близко бъдеще хората ще бъдат лишени от личните си тела и вместо това ще имат модифицирана обвивка.

 

Другият стеснителен фактор е и технологията за клониране, която търпи доста усъвършенствания. Рийс показва подозрение, че един ден клонингите ще бъдат толкоз реалистични, че ще бъде доста мъчно да разберем коя е същинската персона, на която е осъществен клонинг.

 изкуствен интелект

Ученият не отхвърля и съществуването на извънземен живот и също по този начин не изключва опцията да влезем в контакт с извънземен разсъдък. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР