„Мотивите са важни. Те именно легитимират и оправдават упражняването на

...
„Мотивите са важни. Те именно легитимират и оправдават упражняването на
Коментари Харесай

Атанас Славов: Ако ВСС иска да остане в историята на правосъдието ни, трябва да освободи Гешев

„ Мотивите са значими. Те точно легитимират и оправдават упражняването на това значимо пълномощие на министъра на правораздаването. Конституционният съд удостовери това, което всички адвокати, занимаващи се с конституционно право, знаехме - че министърът има такова пълномощие, че е част от механизма за баланс сред управляващите “, разяснява той.

По думите му претекстовете ще бъдат свързани с хипотезата на това нарушаване, което е планувано в Конституцията като съображение за освобождение на основния прокурор – уронване престижа на правосъдната власт или редовно несъблюдение на служебните отговорности.

Славов разяснява и това по какъв начин чакат да се случат конституционните промени, при положение, че нямат конституционно болшинство.

„ Създаването на краткотрайната комисия е част от пътя, по който се опитваме да реализираме конституционно болшинство. Предложихме всяка парламентарна група да има равно посланичество, т.е. да стартира дебатът за обсега на промени в Конституцията. Всяка от партиите да показа концепциите си и на тази повърхност да се търси и реализира консенсус, преди да се внесе план за изменение в Конституцията “, посочи той.

Доц. Атанас Славов показа, че българското обществото редовно слага справедливостта като един от главните проблеми в страната.

„ Ако желаят нашите сътрудници и съпротива в Народното събрание да сме на страната на публичните упования, не могат да се самоизключват от самия развой на конституционна смяна - по този начин, какво направиха с отхвърли си да вземат участие в тази краткотрайна комисия “, акцентира той.

В коментар за описите, които Кирил Петков показа през вчерашния ден на разпит в прокуратурата, Славов съобщи: „ Тези имена не са нови, всички ги знаем и ги приказваме. Те от години са в общественото пространство “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР