Москва вчера съобщи за едно от най-големите координирани въздушни нападения,

...
Москва вчера съобщи за едно от най-големите координирани въздушни нападения,
Коментари Харесай

Украйна атакува с дронове руска военна база в Крим

Москва през вчерашния ден заяви за едно от най-големите координирани въздушни набези, осъществявани до момента от украинската войска против следени от Русия територии.

В известието на съветското министерство на защитата се показва, че са били свалени 42 дрона, атакували Крим, като нито един от тях не е достигнал до задачата си, прибавя Българска телеграфна агенция.

Представители на украинското разузнаване обаче обявиха, че при офанзивата е била изумена съветската 126-а бригада за брегова защита, основана в кримското село Перевалное, което се намира в южната част на полуострова.

" Може да потвърдим, че имаше удар ", съобщи Андрий Юсов, представител на украинското военно разузнаване, представен от украинската медия Лига.нет.

" Хората освен в континенталната част на Украйна, само че и в Крим би трябвало да помнят и да имат вяра, че нашата победа и тяхното избавление не са надалеч ", сподели началникът на разследващата работа Кирило Буданов.

Жители на село Перевалное разгласиха постове в " Телеграм ", в които споделят, че са чули гърмежи в региона на военната база и оповестяват за жертви.

" Двама души починаха... а един бе отведен в болница в тежко положение ", се споделя в една от изявленията на локалните поданици.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да удостовери известията посредством самостоятелен източник.

Междувременно Русия заяви и за нова офанзива с дрон против Москва, съобщи Ройтерс.

" Тази вечер силите за противовъздушна защита унищожиха дрон над Истринския регион ", съобщи кметът на съветската столица Сергей Собянин. Той добави, че към този момент няма информация за жертви и вреди.

Към момента полетите на главните московски летища " Внуково ", " Домодедово " и " Шереметиево " са прекратени, прибавя Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР