Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в

...
Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в
Коментари Харесай

В Москва са разтревожени от нарастващото влияние на НАТО в България

Москва е обезпокоена от увеличената военна активност на НАТО в Черно море, като тези дейности на Алианса подкопават районната непоклатимост. Това съобщи в четвъртък на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

По нейните думи се усилва броят на захожданията на военноморските сили на страните от НАТО до пристанищата на Черно море на съдружниците и сътрудниците на Алианса, броят на полетите на разследващи самолети и безпилотни летателни апарати по границите на Русия.

Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се създават сюжети, които допускат и плануват удари, в това число на съветска територия, разяснява Захарова, представена от "Фокус ".

,,Това провокира съществено безпокойствие у нас. Трябва да вземем поради възходящата военна интензивност на Алианса, а неговите страните-членки да реагират съответно'', заяви още дипломатът.

Черноморският район към този момент има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател тук, явно не с най-хубави планове, подкопава районната непоклатимост и забива чеп сред прилежащите страни, показа още съветският представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР